Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majka (†33) zemřela při porodu: Poslední slova vyřkla z kómatu!

Autor: ital - 
2. září 2018
14:11

Jen bolest a žal zůstaly v srdci manžela a třech malých synků po nečekané smrti jejich milované matky a manželky. Během náročného porodu v nemocnici v Považské Bystrici upadla Majka (†33) do kómatu a za několik dní zemřela. Poslední chvíle s ní trávil její manžel Patrik. Dodnes mu v uších znějí její poslední slova, která prý vyslovila, když už byla v kómatu.

Nesnáze při porodu pravděpodobně způsobily, že Majčin poslední syn Matiasko byl příliš velkým miminkem. Porodní lékař chtěl, aby porodila přirozeným způsobem, což vyvolalo komplikace. Majka již měla dva porody za sebou a při třetím cítila, že něco není v pořádku. Pod tíhou bolesti křičela, že nepřežije a volala o pomoc. K tomu si také stěžovala na problémy s dýcháním.

Nakonec lékaři provedli císařský řez a podařilo se jim chlapečka zachránit. Avšak podle vyjádření otce, prý novorozeně pořezali. Majka upadla do kómatu a zůstala tak dva týdny, než svůj boj o život prohrála. Ze spánku se již nikdy více neprobudila a své vytoužené miminko ani jedinkrát neobjala.

S Majkou se ve čtvrtek naposledy rozloučili rodinní příbuzní a blízcí přátelé. „Když Majka ležela v rakvi, byla k nepoznání. Úplně ledová. Z jejího srdíčka vždycky vyzařovala vroucí láska. Jsem si jistý, že to samé napadlo i děti, když ji spatřily. Bude to velmi těžké. Mnozí na tento smutný příběh zapomenou. Pro nás těžký příběh teprve začíná,“ sdělil pro deník Plus manžel Patrik. S manželkou měl ještě velké plány, které se jim už nikdy nepodaří naplnit.

„Děti stále pláčou. Přichází to nečekaně, stejně jako u mě. Ale nebráním jim v tom,“ dodává otec smutně. Zůstal s třemi malými chlapci sám a dává jim svou veškerou lásku, kterou právě teď potřebují. Snaží se jim co nejvíce nahradit jejich chybějící matku. Stále mu v uších znějí Majčina slova, která podle něj vyslovila z ničeho nic, když už byla v kómatu. „Co bude dál?“ opakuje poslední slova své milované manželky.

„Děti prožily veliké trauma, s kterým se nedokážou vyrovnat. Je dobře, že jim je otec nablízku a mohou se na něho kdykoliv obrátit,“ vysvětluje psycholožka Marta Vršanská.

Jejich další vývoj bude mít značný vliv i na okolí, které musí být k dětem tolerantní. Lidé by jim neměli tragédii zbytečně připomínat. „Jestli si někdo myslí, že na tuto tragédii časem zapomenou, tak je na omylu! Budou se muset naučit s ní žít, což může trvat velmi dlouho,“ uzavírá svá slova psycholožka.

spania ( 3. září 2018 12:52 )

Trauma ty děti musely zažít hlavně při tom,když se musely dívat na svoji mámu v rakvi!!!

villon ( 2. září 2018 21:23 )

Burešovci.

homoerectus ( 2. září 2018 20:57 )

Tady se vytrubuje především rozhořčení nad fušerstvím doktorů, které způsobilo smrt matky.

smeagol ( 2. září 2018 19:53 )

Tomu ko**tovi doktorovi, co zvolil spatny postup, se stane co? Zase se to zamete pod koberec? At ho Majka chodi strasit kazdou noc. A nemocnici bych soudila az na dren.

3962 ( 2. září 2018 18:59 )

voorel-ty bastard čečenský,vylíž Slovákom ***,prase odporné smradlavé!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání