Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardářská dědička Rezešová zabila za volantem 4 lidi, řídit však může dál

Autor: ital - 
2. září 2018
13:20

Za dopravní nehodu v roce 2012, při níž zahynuli 4 lidé, dostala devítiletý trest vězení. Po podmínečném propuštění, které následovalo poté, co si odseděla dvě třetiny trestu, jí stále zůstal udělen zákaz řízení motorových vozidel po dobu 8 let. Tento zákaz však platí pouze pro Maďarsko. V ostatních zemích může údajně řídit nadále.

V roce 2012 na maďarské dálnici narazila Eva Varholíková-Rezešová pod vlivem alkoholu do vozidla, které následně vzplanulo. Tři lidé v autě zemřeli na místě a další žena byla těžce zraněna. Poraněním po převozu do nemocnice podlehla.

Rezešovou odsoudili nejdříve k šesti, později k devíti letům vězení. Po odpykání dvou třetin trestu zažádala o podmínečné propuštění. Budapešťský soud její žádosti vyhověl za příkladné a bezkonfliktní chování v průběhu výkonu trestu. Stále jí však platí zákaz řízení motorových vozidel, který byl udělen na 8 let.

Maďarský deník Magyar Idők, který na tuto skutečnost poukázal, však uvedl, že toto nařízení se vztahuje pouze na území Maďarska. To znamená, že v ostatních zemích nadále řídit může. Mluvčí Hlavní prokuratury Peštianské župy Csilla Gyugyiová sdělila: „Zákaz se týká výhradně území Maďarska!“

V dalších zemích dle jejích slov toto soudní nařízení neplatí. Znamená to tedy, že žena, jež během řízení pod vlivem alkoholu zabila čtyři lidi, může nadále usedat za volant?

sores ( 3. září 2018 10:41 )

Takové vražedkyni zfetované a ožralé sebrat řidičák na doživotí!! Hnus zákony v celém Československu!!! Kdo má prachy je vítěz!! Může vesele zabíjet a ožírat se, máme nejnižší tresty na světě.

prvosienka ( 3. září 2018 04:17 )

primitývny čech,,, musel si si rypnúť že_?

nouzy ( 2. září 2018 17:51 )

Kdyby takhle zabíjela u nás, jako ta slavná slovenská zpěvačka tak by se jí nestalo vůbec nic.. To jsou ty "zvonky štěstí" a naše justice

y1xcvbnm ( 2. září 2018 16:44 )

no ale pak ani ty ne a možná že bys tam byl na doživotí na rozdíl od ní. Byla tam ale jen 6 let a je venku

petr1982 ( 2. září 2018 14:23 )

 To je stale dokola. 1)Kdyz nekdo sedne ozralej do auta a nekoho zabije, ma se to posuzovat jako vrazda. 2)Kdyz nekdo nekoho zavrazdi, ma dostat vzdy dozivoti. Ty 4lidi odsoudila na smrt, sama dostala 9let. Spravedlnost? Je videt, ze spravedlnost si musi clovek zajistit sam, protoze zakonodarci a soudy jsou na strane kriminalniku. Kdyby takto zabila nekoho z mych blizkych, tak by si svobody moc neuzila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání