Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šedesátkrát pobodal sousedku (†22) a pak ji znásilnil. Po šesti letech ho dopadli díky nedopalku cigarety

Autor: msj - 
31. srpna 2018
20:50

Odhozená cigareta pomohla kriminalistům v americkém státě Illinois dopadnout muže, který je nyní podezřelý z brutální vraždy, ke které došlo před devíti lety! Údajně ubodal sousedku a poté ji znásilnil. 

Michael Henslick (30) byl obviněn za vraždu Holly Cassano (†22). Holly byla nalezena mrtvá ve svém pojízdném domě v Mahometu v Illinois 2. listopadu 2009. Na těle měla více než šedesát bodných ran a podle policejní zprávy byla i sexuálně napadena.

Pořád kvůli tomu mám problémy se spánkem,“ řekl Toni Cassano, který našel mrtvé tělo své milované dcery. Nelze si ani představit, jak pro něj muselo být vyčerpávající čekat devět let na objasnění brutální vraždy.

Policisté za tu dobu nasbírali tucty vzorků DNA a mají za sebou více než 100 výslechů. Právě pomocí DNA byl po devíti letech Henslick označen jako podezřelý a vyšetřovatelé potřebovali potvrdit, že se jedná skutečně o něj. To jim vrah velmi usnadnil.

Během minulého týdne se policisté za Michaela pověsili a čekali na příležitost, která by jim mohla zajistit nové vzorky jeho DNA. Nakonec jim podezřelý hodil nedokouřenou cigaretu, po které se policisté ihned vrhli.

V laboratoři se potvrdilo, že se DNA z cigarety shoduje s tou, která byla v roce 2009 na místě činu. Henslick byl zatčen v úterý ve večerních hodinách. Po několikahodinovém výslechu byl muž převzat do vazby s kaucí stanovenou na 10 milionů dolarů (asi 220,5 milionu korun) a čelí obvinění z vraždy čtvrtého stupně.

Vězení mu nebude úplně cizí. Od vraždy Holly Cassano v roce 2009 byl za mřížemi několikrát. Soudkyně se nyní dokonce přiznala, že proti němu po výslechu mají dost silný případ.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání