Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otevřená rakev a obrázky od synů do nebe. Pohřeb Majky (†33), která zemřela po dlouhém porodu, trhal srdce

Autor: msj - 
31. srpna 2018
06:00

K poslednímu rozloučení s Majkou, která zemřela po vyčerpávajícím porodu, došlo ve čtvrtek odpoledne na Ilavském hřbitově. Své poslední sbohem přišly dát desítky lidí včetně manžela Patrika a synů Sebastiana a Lucase. Pohled na tuto trojici, stojící nad hrobem milované manželky a matky, trhal srdce všem.

Odešla hrozně brzy. Nikoho z blízkých ani ve snu nenapadlo, že by je Majka mohla tak náhle opustit. „Byla mladá a plná elánu. Kvůli zpackanému porodu už není mezi námi. Kdyby to byl její první porod, neřeknu půl slova, ale už třikrát porodila a věděla, jaké to je. Takové je naše zdravotnictví,“ rozčileně sdělila Majky známá pro deník Plus JEDEN DEŇ, zatímco neustále plakala.

Pro manžela Patrika musel být pohřeb nejhoršími okamžiky v životě. Nejen, že manžel přišel o svou milovanou ženu, ale o její smrti musel říct svým synům a stát po jejich boku, zatímco sledovali, jak se s ní spouští rakev.

Nejmenší syn Matiášek se této smuteční akce nezúčastnil. Patrik se rozhodl ho nechat doma. Ruce svírající chlapci v čele s otcem dorazili na hřbitov půl hodiny před pohřbem. Chlapečci v rukou drželi kresby, které nakreslili pro svou milovanou maminku a vkládali je do rakve.

Když maminku viděli v rakvi, neubránili se slzám. Odchod maminky nejhůř nesl mladší chlapeček, kterého otec musel vzít do náručí a utěšovat. Pak naposledy svou manželku pohladil a políbil ji na rozloučenou. Při spouštění rakve ji synové zasypávali květy.

Maminka Majka jela v poslední červencový den do porodnice v Považské Bystrici. Tam se podle manžela Patrika odehrály hororové události. Když se na svět klubal nejmladší syn Matiášek, Majka velmi trpěla. Podle manžela dokonce křičela, že to nepřežije. Její tělo následně selhalo a upadla do kómatu. Následně ji převezli do Martinské univerzitní nemocnice, kde po čtyřiadvaceti dnech v kómatu její srdce dotlouklo.

 

jasnovidec01 ( 31. srpna 2018 15:12 )

U mrtvejch žoldnéřů nepovolili diskusi jelikož lidi vyjadřovali své pocity nad žoldákama a málo kdo je litoval,a teď bleskáčové píšou že se naně vybralo 10 melounů,tak kde je novinářská čest ??ale šťourat se v smrti maminky a jejich dětí to diskusi povolí a denně se přiživují na jejich utrpení hnus nehoráznej

Gemmy ( 31. srpna 2018 14:46 )

Koloman- jasná pravda!!! Nám se stalo v rodině také úmrtí- záhadné! Doktoři se s námi ani nebavili,sestry se vyhýbali,sanitář-zločinec.Taktéž sanitárky! Stěžovali jsme si,ale všecko obrátili proti nám. Za co, chce ta banda přidávat?! Pacient zemžel, ale nic se nestalo! Jsou lékaři odborníci,znám některé.A znám také doktory,kteří jen ssajou pojišťovny,ale ten titul jim snad ani nepatří!!!!!!!!

koloman ( 31. srpna 2018 13:20 )

To je to zkur.vený zdravotnictví hlavně že pořád řvou že mají málo peněz a když se dostanete do špitálu připadate si jako vetřelec arogantní sestry namachrovaní doktoři,co doktoři to jsou děcka po škole které nemají žádné zkušenosti

jasnovidec01 ( 31. srpna 2018 09:34 )

Bleskáči jsou žumpa hnoje,za prachy ty prodejný d.ě.v.k.y. vlezou všude,nic jim není svaté ,neznají slovo soucit a utrpení.kdyby šlo o jejich rodinu tak by činili opatření a schovávali by se za deštniky.vyhnat ty mrchy klackem .

Sabi12 ( 31. srpna 2018 08:00 )

Dúfam,že nezodpovedný lekár zaplatí za tu bolesť matky,deti,a celej rodiny.Nase zdravotníctvo je pod ľudskú úroveň,úprimnú sústrasť rodine..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání