Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Miliardářská dcerka Rezešová nemá vyhráno! Tvrdý střet s realitou

Autor: msj - 
3. září 2018
09:57

Miliardářská dcera Eva Varholíková Rezešová se po šesti letech od nehody, kterou způsobila pod vlivem alkoholu a zemřeli při ní 4 lidé, dostala na svobodu. Podle psychologa ještě nemá vyhráno, čeká ji mnoho věcí, se kterými se bude muset vyrovnat. Například se svou dcerou, která šest let vyrůstala bez matky.

Slovenský soudní psycholog Dušan Kešický v rozhovoru pro deník Plus JEDEN DEŇ vysvětlil, na co se bude muset čerstvě propuštěná vězeňkyně připravit. Svoboda se spojuje s energií, která nás může zahubit, pokud ji nedokážeme přiměřeně regulovat. Lidé často selžou po propuštění, když zkouší, kolik svobody mají," varuje Kešický.

Zároveň by se Eva měla připravit na budování nových vztahů se svou rodinou. To vyžaduje zejména spoustu času a trpělivosti. Psycholog radí, aby se Rezešová soustředila na společné vzpomínky z dob před nehodou.

Odborník také prozradil, jak by se Eva měla vyrovnat s nenávistnými poznámkami a mediálním zájmem, kterému se jistě nevyhne. Její utrpení prý bude záviset na tom, k čemu bude více vnímavá. Jestli k hlásané nenávisti veřejnosti, nebo k tichému smutku pozůstalých.

Podle Kešického nelze nyní říct, jestli se Rezešová po šesti letech začlení do normálního života. On osobně zná několik případů lidí, kteří se vrátili z vězení, a naprosto je to změnilo. „Nejvíce si toho všímají lidé, kteří je znali předtím a mohou hodnotit stav jejich osobnosti i po propuštění,“ uvádí.

Psycholog se nevyhnul otázce, jestli je podle něho šestiletý trest odnětí svobody za smrt čtyř lidí dostačující. „Neexistuje trest, který by odčinil smrt lidí. Musíme věřit, že došlo k takové korekci chování viníka, aby se minimalizovala pravděpodobnost dalších tragédií,“ řekl psycholog a dodává, že je užitečnější dát člověku příležitost odčinit své selhání, než naplnit nějaké oprávněné pomstychtivé choutky.

Eva Varholíková Rezešová v roce 2012 zavinila dopravní nehodu na jedné z maďarských dálnic, kde opilá ve vysoké rychlosti narazila do Fiatu Punto. V něm seděli čtyři lidé, z nichž tři zemřeli na místě a čtvrtý při převozu do nemocnice. Soudce jí udělil nejdříve šest let a později přidal další tři poté, co se Rezešová snažila odvolat. Nyní ji soud propustil na podmínku po šesti letech od rozsudku.

 

majojo ( 4. září 2018 14:09 )

Pochybuji, že tohle střevo prožije nějak tvrdý střet s realitou. Péřové matrace už jsou nachystány. A bud se v nich rochnit do konce svého trapného života, pokud ovšem nedojdou chechtáky.

sores ( 4. září 2018 13:22 )

Ať zmizí za své miliardy do jiné země kde jí nikdo nezná jinak by mohla přijít zabijačka ožralá a zfetovaná o kejhák. A patřilo by jí to!!

Irena1958 ( 3. září 2018 13:13 )

Co kdyby se redaktoři podrobně podívali na rodiny těch 4 obětí a co jim tahle přebohatá dáma a její rodina nabídnou jako odškodné. Nebo si snad myslí, že 6 let basy za 4 zabité lidi je dostačující trest? V tom případě příště za znásilnění posílejte na 10 dnů do basy a za přepadení banky na týden.

la.ma ( 3. září 2018 13:12 )

procházela zátěží už před nehodou, proto pila a fetovala a po nové zátěži myslíš, že nebude pít a fetovat?

subrosa1976 ( 3. září 2018 12:35 )

la.ma - ano, umírali v bolesti, to je samozřejmě šílené, žádná smrt není bezbolestná, to už je ale spíše na jiný rozbor. Podstata věci je taková, že by přeci měla dostat odpuštění do té míry, že si zaslouží dál žít, to zda propadne alkoholu asi neví nikdo u žádného člověka. Tady proběhla řada vyšetření psychiatrických a i na základě těchto podkladů byla propuštěna, ten legislativní proces toho být propuštěn předčasně z vězení je dlouhý a složitý, není to tak, že někdo ráno vypije kafe a řekne, ok, tak jí pustíme. A znovu opakuji peníze, tedy to jestli je to holka z bohaté rodiny nebo z rodiny chudé je nepodstatné pro psychiku, která prochází touto zátěží, kdo to nechápe, ať to nehodnotí, nelze to opsat slovy!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání