Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bráškové už ví, že maminka Majka zemřela: Nečekaná reakce všechny dojala

Autor: shp - 
31. srpna 2018
12:40

Snášejí to velmi těžce. Bráškové Lukášek a Sebastiánek se jen před několika dny dozvěděli o smrti své milované maminky Majky (†33), kterou měli lékaři utrápit při porodu třetího děťátka. Jejich chování od té doby chytá za srdce i jejich tatínka a blízkou rodinu.

Rodina Majky, jejíž pohřeb se odehrál ve čtvrtek v Ilavě, prožívá ty nejhorší chvíle života. Vdovce Patrika velmi trápí, že jeho milá nikdy neobejme ani jeho, ani tři krásné chlapečky, které mají spolu, a neřekne jim, že je má ráda.

Manželka žila pro nás. Měli jsme s ní velmi dobrý vztah. Byli jsme stále spolu, teď jsme bez ní,“ naříkal čerstvý vdovec webu Pluska.sk. Rodina se s ní rozloučila včera. „Majka bude oblečená v jejích oblíbených pestrobarevných šatech. Nechci, aby to bylo velmi smutné,“ řekl před obřadem.

Lukášek a Sebastiánek se jen těžko vyrovnávají s tím, že se k nim maminka už nevrátí. Stále po bytě hledají její fotky a pláčou. Majka šla poslední červencový den do porodnice v Považské Bystrici. To, co se tam stalo, připomíná podle jejího manžela filmový horor.

Problémy začaly už na porodním sále. Porod trval příliš dlouho a Majka si stěžovala, že nemůže dýchat. „Celý den byla bez kyslíku. Lékař ji ponižoval namísto toho, aby jí pomohl,“ říká se slzami v očích zdrcený Patrik, který u všeho byl a nyní se musí postarat o tři děti.

Majka upadla do komatu, její zdravotní stav se zhoršoval, a tak byla převezena do martinské nemocnice. I přes snahu zdejších lékařů však zemřela. Podle zjištění webu pitva prokázala, že žena zemřela následkem multiorgánového selhání.

Jde o tzv. šok, který způsobuje těžký stav bezprostředně ohrožující život. Vyznačuje se tím, že jsou orgány nedostatečně zásobené krví. Nejsou tedy dostatečně vyživované, takže jejich metabolické procesy jsou chorobně změněné.

Postupně selhávají funkce jednotlivých orgánů a orgánových systémů. Šok je nebezpečný proto, že ohrožuje funkce tzv. životně důležitých orgánů, jako je mozek, srdcový sval, játra, ledviny a nadledviny,“ vysvětlil gynekolog Peter Štánsky.

centrum ( 31. srpna 2018 23:04 )

Jojo, i Mengele byl lékař ...

Sibula ( 31. srpna 2018 19:28 )

 pre sronin- ja nenariekam, uviedla som iba cistu skutocnost. nam (myslim) slovakom zjavne nepomoze nic, ani vrazdy novinarov (bohuzial) a ani smrt rodiciek, pretoze tato nie je prva a nebude ani posledna. inak s tebou suhlasim

sronin ( 31. srpna 2018 14:28 )

Výpadky výroby ? Možná, ale hlavně jde o kšeft. Pro nebyl jeden čas framykoin ? V roce 2015 ? Hádejte ! Časová shoda s příchodem lékařů, inženýrů a atomových vědců čistě náhodná !!!

sronin ( 31. srpna 2018 14:24 )

pro Sibula: Pokud je to na Slovensku, jak je uvedeno, je nejvyšší čas začít něco dělat ne jen naříkat v diskusi.Já vidím chybu také na straně manžela. Pokud si manželka stěžovala a on viděl, že je zle, měl jednat ! A to i pěstmi !

Sibula ( 31. srpna 2018 13:28 )

 Dagu69- vymenit alebo poziadat o ineho lekara?? By ju znicili este viac, lebo nasi lekari si myslia ze su bohovia pre celu vesmirnu galaxiu. neviem ako to funguje u vas v Cechach ale tu na SK je cele zdravotnictvo tak v hlbokej pi*i, ze ta nechaju skapat pokial nemas peniaze alebo kontakty. toto bohuzial nie je prvy pripad a nebude ani posledny. a samozrejme ze nikto nebude sudeny, odsudeny. ten co to zavinil, sa “skryje”za nemocnicu, ktorej riaditel ho podpory a trest?dostane mozno zakaz vykonavat cinnost na pol roka a tym to zhasne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání