Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlubil se plánem na vraždu Havlovy blízké. Její tělo našli v lesoparku v Táboře

Autor: Vlaďka Hradská - 
29. srpna 2018
10:26

Před třemi lety našli v lesoparku Pintovka mrtvolu ženy. Policie případ uzavřela s tím, že šlo o náhlé úmrtí bez cizího zavinění. Teď se ze smrti starší ženy před táborským soudem zpovídá Martin F.

Těžko uvěřitelný příběh s tragickým koncem řeší táborský senát. Hluchoněmý Martin F. měl podle obžaloby ženu, která kdysi byla blízkou spolupracovnicí prezidentaVáclava Havla, zabít. Přišlo se na to náhodou. Muž se s tím pochlubil před svědkyní a informace se přes Facebook dostala až k pozůstalým. Pak nabraly věci rychlý spád. Údajný vrah skončil ve vazbě a soud rozplétá, co se vlastně stalo.

Podle svědků se jí vetřel do přízně. Zpočátku nenápadně s tím, že bude spravovat její velký byt. Později s ní jezdil i na chatu a jeho vliv na ženu, která celý život pomáhala druhým, sílil. Zmanipuloval ji údajně tak, že na něj přepsala pozemek. A usiloval i o její byt. „Martine F., vypovídám ti všechny smlouvy, nejsi hodný člověk,“ stálo v dopise, který byl nalezen po její smrti na chatě. Svědci popisují obžalovaného jako obratného manipulátora, kterému žena bezmezně věřila. „Ozval se mi muž s tím, že po něm Martin chtěl, aby ji zabil. Když odmítl, tak řekl, že sám už má plán, jak se jí zbavit,“ prohlásila příbuzná mrtvé.

Mrtvá v Pintovce

Tělo ženy našel v lesoparku v Táboře náhodný chodec 7. října 2015. Policisté místo ohledali a nařídili soudní pitvu. „Na smrti ženy nebylo shledáno žádné zavinění ze strany další osoby. Příčinou smrti bylo zdravotní selhání organizmu,“ informoval tehdy policejní mluvčí Miroslav Doubek. Až po čase se obžalovaný Martin F. pochlubil, že ženě pomohl ze světa. A to se mu stalo osudným.

Video: Pavel Fischer: Havel měl své chyby, ale byl výjimečný. Inspirovat nás může i dnes

Monikay ( 29. srpna 2018 13:24 )

Jak jí ten hluchoněmý obloudil? Zdatný manipulátor?

Mazuka ( 29. srpna 2018 11:30 )

 Opet se ukazuje,ze blesk a zejmena pani Hradska,ma zarucene informace o teto udalosti. Preju vam vazena,abyste se nebo nekdo z vasich blizkych do podobne situace nedostali. Kdyz vas chce nekdo v tomto state znicit a nekam uklidit,tak se mu to vzdycky povede. Kdyz uz chcete psat o nejake senzaci,mela byste se zajimat o pozadi a pravdu cele udalosti. Pak byste nikomu svymi clanky neublizovala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání