Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dívku (17) unesli a dva měsíce ji znásilňovali a mučili! Potetovali ji hákovým křížem

Autor: ČTK - 
28. srpna 2018
06:57

Maroko před několika dny šokovala výpověď sedmnáctileté dívky, kterou v červnu unesli gangsteři. Dva měsíce ji drželi jako rukojmí a pravidelně ji znásilňovali a mučili. Dívka Chadídža se minulý týden svěřila televizi. Na kameru podala nejen děsivou výpověď, ale ukázala také jizvy, které jí gangsteři udělali.

„Chci spravedlnost za to, co se mi stalo,"“uvedla dívka v rozhovoru pro televizi Šúf TV.

„Snažila jsem se několikrát uprchnout, ale chytili mě a poté bili. Mučili mě, nedávali mi najíst ani napít, ani jsem se nemohla osprchovat,“ uvedla dívka, která měla zahalený obličej, aby nemohla být identifikována. Na kameru nicméně ukázala jizvy od cigaret a tetování, včetně tetování hákového kříže, které jí udělali její únosci.

Rozhovor se objevil i na YouTube. Dívka uvedla, že byla unesena členy nebezpečného gangu z domu své tety v centrální části Maroka. Podle agentury AFP byli v souvislosti s případem zatčeni nejméně tři lidé. Otec dívky uvedl, že první soud s nimi se bude konat 6. září. Dívka se ze zajetí dostala teprve poté, co ji únosci pustili.

V reakci na rozhovor vznikla na internetu petice na pomoc dívce. Dosud ji podepsalo více než 20.000 lidí.

Více než 20 procent marockých žen bylo nejméně jednou v průběhu svého života sexuálně zneužito, uvedla marocká rada pro lidská práva ve zprávě z roku 2015.

V roce 2014 marocký parlament schválil reformu zákona, který dříve umožňoval mužům vyhnout se trestu za znásilnění, pokud se se svou obětí ožení. Organizace na ochranu lidských práv ale upozorňují, že je zapotřebí ještě více na ochranu žen v zemi.

klop ( 28. srpna 2018 11:58 )

Hákový kříž? Vážně? To jste fakt takoví tupci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání