Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dělník vyhrabal na stavbě v Žatci kostru: Forenzní experti popsali detaily ohledně mrtvoly

Dělník vyhrabal na stavbě v Žatci kostru: Forenzní experti popsali detaily ohledně mrtvoly (ilustrační foto)
Dělník vyhrabal na stavbě v Žatci kostru: Forenzní experti popsali detaily ohledně mrtvoly (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
24. srpna 2018
11:09

Když bagrista kopal díru pro základy hasičské zbrojnice, asi nečekal, co v hlíně najde. V hluboké jámě objevil lidskou kostru. Forenzní experti už policii byli schopní potvrdit pohlaví, věk a to, jak dlouho mrtvola ležela v zemi. Zjistili také, zda muže někdo zabil nebo ne.

Kostra se nacházela přibližně v hloubce 2,5 v jámě na okraji Žatce. Právě zde se totiž hloubily základy pro hasičskou zbrojnici. Podle serveru TN.cz se zde naposledy kopalo v roce 2006, což je podle expertů také rok, kdy muž zemřel. Pohlaví policii řekl archeolog už na místě nálezu.

12 let čekaly jeho ostatky na odkrytí. Podle forenzních specialistů se jedná o přibližně 50letého muže, jak zemřel ale zatím neví. Nezjistili jsme skutečnosti nasvědčující tomu, že by byl spáchán trestný čin," uvedla mluvčí Policie ČR Irena Pilařová.

Policie nyní pátrá po identitě zemřelého. Z kosterních nálezů se nejčastěji k identifikaci využívá antropologie nebo genetika. Antropolog hlavně určí věk, pohlaví, výšku jedince a etnikum. Z kostí se zároveň odebere vzorek k analýze DNA," řekla TN.cz mluvčí kriminalistického ústavu Petra Srnková.

Už dříve se spekulovalo, že může jít o cizince, který na stavbě pracoval na černo a přišel zde ke smrtelnému úrazu. Tomu napovídá i fakt, že v okolí muže nikdo nepostrádá.

zlymikes ( 24. srpna 2018 12:06 )

V Žatci? To byl nepracující černej co šel kolem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání