Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smrt manželů v Hurghadě: Otrávili se? Dcera, která je našla, přežila! Cestovka evakuuje turisty

Autor: ril, ČTK - 
24. srpna 2018
11:57

Užívat si dovolené, nejlépe někde u moře, je snad přání každého páru, který už nějaký ten pátek spolu je. Taková dovolená ale pro manžele z Británie skončila tragicky. John Cooper (†69) a jeho žena Susan (†64) zemřeli v resortu v Hurghadě. Jejich dcera přežila, byť měla také zdravotní obtíže. Britská cestovka, se kterou do Egypta vyrazili, nyní evakuuje další turisty z hotelu, kde k tragickému úmrtí došlo.

John a jeho žena Susan odletěli do egyptské Hurghady na dovolenou. Byli ubytovaní ve Steigenberger Aqua Magic hotelu, kde později k tragédii došlo.

Otrávili se oxidem uhelnatým?

Devětašedesátiletý John Cooper a jeho o šest let mladší manželka Susan byli nalezeni mrtví v úterý. Podle listu Daily Mail se nejprve hovořilo o tom, že muž zemřel v důsledku infarktu a jeho žena kvůli žalu ze ztráty manžela. Podle pozdějších sdělení se ale dvojice mohla otrávit oxidem uhelnatým.

S manželi byla na dovolené také jejich dcera Kelly (40), která údajně rovněž měla zdravotní problémy, ale přežila, jelikož se šla projít. Rodiče prý po návratu z procházky našla. Příčinu úmrtí má ovšem prokázat až pitva.

Celá rodina je naprosto v šoku a na pokraji našich sil. Byli pro mě a mé děti vším. Nemůžeme se z toho vzpamatovat," uvedla v prohlášení šokovaná dcera Kelly, která na vysněnou dovolenou s rodiči vzala také své tři děti.

Dovolená probíhala naprosto bez problému. Rodiče neměli žádné zdravotní potíže. Chtěla bych upřesnit, že tátu do nemocnice nevezli. Zemřel v hotelovém pokoji před mýma očima. Já jsem s mámou, která ještě žila, odjela do nemocnice. Tam však bohužel zemřela," nechala se slyšet zdrcená dcera, která se pochopitelně chce co nejdříve i s dětmi dostat domů do Británie. 

Susan Cooper byla dlouholetou zaměstnankyní cestovní agentury Thomas Cook, která se nachází v Burnley, kde dvojice žila. „Jsme hluboce zarmouceni smrtí našich dvou zákazníků během dovolené. Jeden z nich byl dlouholetý člen naší společnosti. Naším hlavním cílem je plně podpořit pozůstalé obětí. Aktivně se podílíme na vyšetřování a pomáháme místní policii,“ uvedl mluvčí společnosti Thomas Cook.

Evakuace turistů

Jako znamení úcty vůči manželskému páru a člence jejich pracovního týmu se agentura rozhodla, že dnes své dveře pro zákazníky neotevře. Na dveřích kanceláře byl vyvěšen nápis, na kterém stojí: „Vzhledem k nepředvídaným okolnostem bude tento obchod dnes uzavřen“.

V pátek pak cestovka oznámila, že se z preventivních důvodů rozhodla v Hurghadě evakuovat všech svých 301 klientů z hotelu Steigenberger Aqua Magic.

Video  Krvavý útok v Egyptě: Mrtvé Němky a pobodaná Češka Lenka, která nakonec zemřela  - Twitter, Reuters a Hudba: Streets of Cairo, Studio Fontána, spol. s r.o.
Video se připravuje ...

Dcera přežila

I další hosté začali mít zdravotní potíže, především pak z neznámých příčin zemřel britský pár. S párem byla na dovolené také jeho dcera Kelly (40), která údajně rovněž měla zdravotní problémy, ale přežila, jelikož se šla projít. Rodiče prý po návratu z procházky našla mrtvé.

Příčinu úmrtí má ovšem prokázat až pitva. Kancelář Thomas Cook bez bližších podrobností potvrdila, že obdržela informace o tom, že se několik hostů v hotelu potýkalo se zdravotními problémy. Bližší podrobnosti nesdělila.

Na internetu řada někdejších hostů napsala, že v důsledku špatných hygienických podmínek měli zažívací potíže a někteří byli dokonce hospitalizováni.

Hosté různých národností, mezi kterými jsou kromě Britů podle listu The Independent také Němci, dostalo možnost ubytovat se v jiném hotelu nebo se vrátit domů. Cestovka Thomas Cook naposledy hodnotila hotel v červenci, kdy získal 96 procent.

Video  Češi, kteří loni letěli do Hurghady po útoku na turisty: Odradit se nenechali  - Blesk - Karel Kopáček
Video se připravuje ...

mbmb ( 25. srpna 2018 16:00 )

turistika to je velky kseft! vse objednane od konkurence Nakrmite zraloka; zapichnete turistky a pak atentat na trhu a jiz neprijedou !! Egypt je o 30% levnejsi a vsimnete si Dubai Saudi chce take tyhle velke penize, Turci, Rekove, Spanele PODRAZILI a Malorka praska ve svech.Nedozvime jak to je ve skutecnosti, chudaci Anglicane zamestnanci Thomas Cook CK !!!Steinberger je luxusni a drahy Hotel -1600 lidi po rekonstrukci vloni

ivoadler ( 25. srpna 2018 10:26 )

V případě Kramného naše soudy soudili, jak bulvár psal. To mi silně vadí. Nebyl v Hurghadě taky nějaký elektrikář?

montevideo ( 25. srpna 2018 10:14 )

Těch úmrtí je v Egyptě nějak příliš. Ale jenom v případě Čechů se musel za každou cenu najít údajný "vrah".

krista2018 ( 25. srpna 2018 03:50 )

blba nejde přesvědčit

lettuce ( 24. srpna 2018 23:17 )

Jediné co je jasné je, že manžele zabil elektrický proud. Teď už jde jenom o to zjistit, jestli to udělala jejich dcera nebo Petr Kramný na dálku. Asi tolik k odsouzení Petra Kramného bez důkazů, kdy egyptský lékař jasně potvrdil otravu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání