Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Karlovarští hasiči přišli o legendu: Průkopník oboru se zabil na kole

Hasič František Petr zemřel po nehodě na kole.
Hasič František Petr zemřel po nehodě na kole.  (Autor: HZS Karlovarského kraje)
22. srpna 2018
19:59

Karlovarské hasiče zasáhla obrovská tragédie. Legendární psycholog František Petr náhle v sobotu večer zemřel. Osudnou se mu stala jeho největší vášeň – cyklistika. Zahynul při nehodě na kole.

O neštěstí informovali karlovarští hasiči. Dlouholetý příslušník jejich sboru zemřel v sobotu večer při dopravní nehodě. František Petr u sboru pracoval jako psycholog a svou funkci vykonával až do odchodu do důchodu.

„Byl vůbec prvním psychologem, který v této funkci u sboru působil. Dal tak základy psychologické službě u sboru, která dnes patří neodmyslitelně k poskytování pomoci ze strany hasičů účastníkům mimořádných událostí,“ stojí na stránkách Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

Po odchodu do zasloužilého důchodu se František Petr věnoval své cyklistické vášni a právě to se mu stalo osudným. Na kole měl nehodu a zraněním bohužel podlehl. „Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje vyjadřuje tímto hlubokou upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým Františka Petra,“ doplnili hasiči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání