Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tělo Petra (†42), kterého zabil žralok, je už v Česku: Rodina pohřeb nechce

22. srpna 2018
14:35

Tělo Petra (†42), jehož na dovolené v Egyptě zabil žralok, už je zpátky v Česku. Manželka ho chce nechat spálit zcela bez obřadu. Letovisko Marsá Alam mezitím ruší opatření na ochranu turistů, která po neštěstí přijalo.

K tragédii došlo v pátek 3. srpna v egyptském letovisku Marsá Alam. Žralok na muže zaútočil přímo před zraky jeho manželky a teprve sedmileté dcery. „Petr skočil z mola do vody a jen kousek odplaval. Najednou se otočil, začal zuřivě plavat zpátky. Pořád se otáčel a zoufale se snažil dostat k molu. Zahlédla jsem za ním ve vodě velký stín a manžel zmizel pod vodou. Najednou vyletěl nad hladinu ocas žraloka a vyvalilo se obrovské množství krve,“ popsala otřesená žena deníku MF Dnes.

Rodina se hned po tragédii vrátila z dovolené domů. Zhruba po dvou týdnech egyptské úřady rodině vydaly ostatky zesnulého, rodina se s ním plánovala rozloučit soukromě. „Tělo bylo do Česka převezeno minulý týden. Bude zpopelněn bez obřadu, bez ničeho,“ potvrdila TV Nova mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Mluvčí rovněž uvedla, že egyptské úřady pomalu ruší opatření, která byla po neštěstí zavedena. Turisté už se mohou opět koupat a šnorchlovat u korálových útesů, k nimž je přístup z mol. „Omezení stanovují místní orgány a záleží na konkrétních hotelích v dané oblasti. Platil zákaz koupat se ve větších hloubkách, v současnosti už na všech plážích platit nemusí,“ vysvětlila Lagronová.

Video  Starosta egyptské Marsá Alam: Český turista zemřel po prvním kousnutí.  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání