Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Měsíc od tragédie v Šiklandu: Vláček, pod jehož koly zemřel chlapeček (†5), jezdí dál! Co se změnilo?

Autor: ČTK - 
22. srpna 2018
11:06

Od tragické nehody v Šiklandu, při níž zemřel teprve pětiletý chlapeček, uplynul již více než měsíc. Turistický vláček, který dítě srazil a smrtelně zranil, v areálu Šiklova mlýna u Zvole nad Pernštejnem však už znovu jezdí. Provozovatelé po neštěstí zvýšili zabezpečení jednotlivých vagonků. Policie případ stále prověřuje, zatím nebyl nikdo obviněn.

Nehoda se stala 14. července po 15:00. Chlapec zřejmě vystupoval z turistického vláčku, který ho následně přejel. Přes zásah zdravotníků dítě na místě zemřelo. Alkohol u řidiče vláčku vyloučila dechová zkouška.

"Byli tady bezpečáci, kteří to schválili a řekli, že na tom (vláčku) není žádný problém, nicméně jsme ještě pro jistotu doplnili zábrany tak, aby se mezi dvěma vagonky vláčků nedalo procházet," řekla Eva Černá, generální manažerka areálu. Potvrdila, že se nehoda dál vyšetřuje, ale bližší informace k ní nemá. Provozování vláčku nikdo nezakázal, dodala Černá.

Zábavní park Šikland funguje přes 20 let. Z původně westernového městečka je nyní areál se zookoutkem, koupalištěm a řadou atrakcí pro několik tisíc návštěvníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání