Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda maminky Veroniky (†27): Syna (8) drží v Německu. Nyní přišla naděje

Autor: msj - 
21. srpna 2018
15:36

Malého Mišku (8) drží německé úřady od vraždy jeho maminky Veroniky (†27) v dětském domově. Nyní chlapečkovi svitla znovu naděje, že se dostane zpět na Slovensko ke své milované tetě Tonce, která o něj neúnavně bojuje už dva roky. 

Sestra brutálně zavražděné Veroniky (†27) nyní dostala druhou šanci, aby se s chlapečkem viděla. Miško se se svou tetou Tonkou velmi rád sešel. Zahráli si spolu tak, jako kdysi a po dlouhé době se chlapec začal smát, uvádí slovenský deník Nový Čas. Žena se nyní chystá odcestovat do Německa a začít jednání o vydání Mišky zpět na Slovensko do její péče.

V červenci dostala rodina zprávu z německého soudu, že má Miško údajně trpět vážnými psychickými problémy. Tehdy Tonce úřady dovolily právě druhou návštěvu, ke které došlo na začátku srpna. „Hned mě poznal, poprvé jsem s ním mohla být sama. Byl přesně takový, jaký býval u nás doma – živý, veselý a usměvavý,“ popsala jeho teta. „Mluvila jsem slovensky, on na mě mluvil německy. Sice tam byla překladatelka, ale věděla jsem, že mi Miško rozumí,“ popisovala setkání.

Úředníci viděli chlapečkovu pozitivní reakci, když viděl tetu. Svolili tedy pro prodloužení setkání na další den. „Miško se ke mně tulil. Chtěl, abychom si dál hráli a říkal, že chce být se mnou,“ vyprávěla dojatá Tonka.

Ve středu by se měl konat soud, který bude projednávat chlapcovo vydání na Slovensko. „Děláme vše proto, aby se vrátil tam, kam patří. Soud by si měl ověřit Tončiny schopnosti a případně nastavit pravidelné setkávání,“ prozradila Času ředitelka Centra pro mezinárodní ochranu dětí a mládeže Andrea Císarová.

Zároveň probíhá soud s otcem chlapečka Grékem Michailem Chatzitheodoridisem (32), obžalovaným z vraždy expřítelkyně Veroniky, Miškovy maminky. Ten se po jejich rozchodu přemístil do Německa, kde měl Miška nějakou dobu u sebe.

K vraždě došlo někdy mezi 7. a 8. srpnem 2016. Tělo matky se našlo 8. srpna večer v katastru obce Varhaňovce (okr. Prešov). Příčinou smrti měl být zásah do hlavy zbraní, která se velmi podobala mačetě.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání