Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drsná nehoda motorkáře s autem na Šumpersku: Vznícený benzin, spálený motorkář a požár křoví

Autor: dce - 
21. srpna 2018
11:10

Nedělní srážka osobního auta a motorky málem dopadla tragicky. Benzin, který vytekl z motorky, se vzňal a způsobil rozsáhlý požár. Motorkář skončil vážně popálený, oba stroje jsou na odpis. Hasiči museli navíc hasit i křoví u silnice.

Nehoda se stala mezi Písařovem a Bušínem v neděli po jedné odpoledne. Řidič motorky (45) se zde čelně srazil s osobním vozem, který řídil pětatřicetiletý muž. 

„Při nárazu byla poškozena nádrž motocyklu, ze které vyteklo palivo a začalo hořet. Požár zachvátil auto i motorku a rozšířil se také na křoví a trávu u silnice,“ řekl iDnesu policejní mluvčí František Kořínek.

Řidič osobáku skončil v nemocnici, motorkáře tam musel dopravit vrtulník. Utrpěl totiž vážné popáleniny na hlavě, rukou i nohou. „Řidič osobního auta měl lehčí zranění, především oděrky, převezli jsme ho do šumperské nemocnice na podrobnější prohlídku a další vyšetření,“ sdělila mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová.

Dechová zkouška u řidiče vozu alkohol vyloučila, motorkáři musela být krev odebrána až v nemocnici. Způsobená škoda je přibližně čtvrt milionu. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání