Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Blondýna v bílém autě vytlačila na Přerovsku cizí vůz z dálnice: Ten skončil ve svodidlech

Blondýna v bílém autě vytlačila na Přerovsku cizí vůz z dálnice: Ten skončil ve svodidlech (ilustrační foto)
Blondýna v bílém autě vytlačila na Přerovsku cizí vůz z dálnice: Ten skončil ve svodidlech (ilustrační foto)  (Autor: Zdeněk Matyáš - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
21. srpna 2018
09:26

Policisté vyšetřují druhý případ údajného vytlačení auta s následnou nehodou na D1 u Hranic na Přerovsku. Pátrají tentokrát zřejmě po řidičce vozidla bílé barvy, která minulé úterý vytlačila osobní auto, které se následně střetlo s dalším autem. Škodu na vozech, zničených svodidlech a protihlukových stěnách policisté vyčíslili na 570.000 korun. Se žádostí o pomoc při objasnění nehody se obracejí i na veřejnost. Podobný případ se stal o pět kilometrů dále na začátku srpna.

Nehoda se odehrála 14. srpna v 08:00 na 309. kilometru dálnice v blízkosti Hranic ve směru z Ostravy na Olomouc. Podle policie šlo o neznámé vozidlo bílé barvy, zřejmě Škoda Fabia, za volantem seděla zřejmě žena mezi 40 až 45 lety, s blond vlasy staženými do culíku. "Řidič s neznámým vozidlem měl vytlačit z blíže nezjištěných důvodů osobní motorové vozidlo Opel Vivaro ke středovým ocelovým svodidlům. Řidič vozidla Opel se následně střetl s vozidlem Škoda Fabia jedoucím za ním a havaroval do svodidel a protihlukové zábrany," uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman

Vozidlo bílé barvy se s žádným vozidlem nestřetlo a po krátkém zastavení mělo pokračovat dál ve směru na Olomouc, uvedl policejní mluvčí. Škody způsobené při nehodě přesáhly půl milionu korun. "Vlastníci vozidel předběžně odhadli škodu na 170.000 korun, z toho na vozidle Opel Vivaro 150.000 korun. Škodu na protihlukových stěnách vyčíslil majitel na 300.000 korun a 100.000 korun na poškozených svodidlech," dodal Hejtman.

V souvislosti s prověřováním okolností dopravní nehody se policie obrací na případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace a především poznatky k vozidlu, které vytlačilo vozidlo Opel Vivaro mimo komunikaci. Obrátit se mohou na linku 158 nebo osobně či telefonicky na dálniční oddělení Kocourovec.

Podobná nehoda se stala 5. srpna, kdy na 304. kilometru D1 u Hranic vytlačil podle policie neznámý řidič obytné vozidlo, které následně havarovalo a poškodilo oplocení dálnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda však dosáhla zhruba čtvrt milionu korun.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,22 25,34
USD 23,14 23,32
GBP 29,41 29,61
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud