Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jiří Kajínek v Chorvatsku bez přítelkyně: Jsem v ráji!

Autor: kon - 
21. srpna 2018
05:01

Třiadvacet let seděl v kriminále kvůli dvojnásobné vraždě, loni v květnu na doživotí odsouzený Jiří Kajínek (57) dostal od prezidenta milost, a teď si užívá, jak může. Minulý týden sedl do letadla a na víkend si zaletěl k moři!

Kajínek sebou „praštil“ na pláž v chorvatském Trogiru poblíž Splitu a nechal na sebe dopadat sluneční paprsky. „Jsem v ráji. Zaplaval jsem si v Trogiru, na jeden den jsem taky vyrazil na Makarskou,“ řekl s nadšením Blesku. Po boku však neměl svoji „paní doktorku“, jak říká přítelkyni Magdě Gubové. „Byla to napůl pracovní dovolená. Navíc jen na čtyři dny, a paní doktorka má pořád plnou ordinaci,“ vysvětlil Kajínek.

Chorvatské uličky tak brázdil ve společnosti nakladatele Emericha Drtiny. Prý spolu chystají novou knihu. „Bude to o věznicích a vyjde spíše až příští rok. Víc zatím neprozradím,“ řekl Kajínek.

V zemi, kam každý rok vyrazí přes 800 tisíc Čechů, ho prý lidé poznávali na ulicích. „Jeden pán byl doslova v šoku, co tam prý dělám. Další lidé z Brna se smáli, že doma mě nepotkají a tady ano,“ povídal bývalý vězeň, který se kolem Jaderského moře proháněl renaultem, kterého si půjčil na letišti. „Byl jsem překvapený z výbavy… Ale s mercedesem se to nedá srovnávat,“ řekl Kajínek.

Druhá dovolená u moře ...a plánuje třetí

Kajínek dlouho po propuštění otálel s první větší dovolenou. Koupat se chodil na brněnskou přehradu. Až letos v květnu poprvé vyrazil. „Poprvé jsme byli u moře s paní doktorkou v květnu, kdy jsme letěli na Korfu. Ale není moc času, byli jsme tam jen čtyři dny. Snad ještě letos někam vyrazíme,“ řekl Kajínek.

Odsouzen na doživotí

Na doživotí Jiřího Kajínka odsoudil soud v Plzni 23. června 1998 za dvojnásobnou vraždu. Milost dostal od prezidenta Zemana 23. května 2017.

Video: Za fotku s Kajínkem kázeňské tresty pro policisty. A Labe vysychá, dá se po něm chodit pěšky

Video  Za fotku s Kajínkem kázeňské tresty pro policisty. A Labe vysychá, dá se po něm chodit pěšky.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

petrw ( 30. listopadu 2018 13:35 )

rentierskej copak lituje dva romuly aby ses z nich nepodelal a on je nezasrelil to by musel mit dva pary rukou zleva i zprava na ty hajzly

ellenic ( 21. srpna 2018 09:59 )

To je zase zpráva dne . Paní doktorka má stále plnou ordinaci, tak měla také v květnu jen čtyři dny dovolenou . Jejich problém, a co dělá pan Kájínek, pracuje, nebo z něj bude spisovatel. Ještě, že má ráda skutečnou literaturu a ne nějaké info o věznicích .

Irena1958 ( 21. srpna 2018 07:23 )

Když je někdo vrah a odsedí si většinu trestu, tak je to pořád vrah. Určitě by tam neseděl, kdyby na něj neměli jasné důkazy. Ale s nimi se veřejnost neseznamuje. A tak vznikají různé konspirační teorie (Hitler žije, Američané na Měsíc nepřistáli a tají návštěvu ufonů, Kajínek nestřílel). Nechápu redaktory, co o tomhle individuu píšou. Stačí se podívat, jak často, za co a jak dlouho seděl a všem je jasný, že normální prací se tohle živit nikdy nebude. Paní doktorka je asi hodně zvláštní...

baswlle ( 21. srpna 2018 07:06 )

Napůl pracovní dovolená? Nájemný vrah operuje i v Chorvatsku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání