Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dívku zbil personál chorvatského hostelu železnými tyčemi. Skončila se zlomeninou a tržnými ranami

Autor: ital - 
20. srpna 2018
12:34

Rána na hlavě, zlomená ruka a mnoho modřin. Britská studentka Laura Denmar (26) musela být hospitalizována poté, co ji surově zbili zaměstnanci hostelu v chorvatském Splitu. Odmítla jim totiž zaplatit peníze navíc, na které neměli podle smlouvy uzavřené přes internet nárok.

Ambiciózní studentka dramatiky na londýnské univerzitě minulý měsíc odjela na dovolenou do Chorvatska. Kvůli vytížené sezoně si se svým přítelem Jeremy Lafondem (39) zarezervovali hostel přes internet.

Namísto malebného Starého města je poslali na špinavé předměstí. „Řekli nám, že si máme vyzvednout klíče v jiném hostelu a pak se sami dopravit do našeho apartmánu,“ řekla studentka. „Když jsme však přijeli, uvědomili jsme si, že se nejedná o legální ubytování – bylo tam 30 postelí a pouze jedna koupelna a nikdo, kdo by se o cokoliv staral. Neměli jsme však kam jinam jít, tak jsme se rozhodli si s tím vystačit.“

Poslední den přišla uklízečka a dvojici sdělila, že musí buď okamžitě odejít, nebo zaplatit více peněz. Když odmítli, řekla, že zavolá policii, pokud neodejdou. „Věděla jsem, že to, co dělají, je ilegální. Proto jsem souhlasila se zavoláním policie,“ říká Laura.

Místo toho však žena zavolala majitele objektu. „Chtěli jsme co nejdříve odejít, ale zamkla všechny dveře, tudíž jsme se nemohli dostat ven, dokud ten muž nepřišel. Jeremyho přirazil na zeď a druhý muž s tou ženou mě začali tlouci kovovými tyčemi. Bylo to příšerné!“ líčila britskému deníku Daily Mail zbitá dívka. Laura utržila ošklivý šrám na hlavě, který vyžadoval několik stehů. Skončila se zlomenou rukou a několika modřinami po celém těle.

Brutální čin oznámila chorvatské policii a rovněž podala stížnost na web, který tento hostel nabízel. Bojí se, že se podobná situace může stát komukoliv dalšímu. Kvůli popularitě města se turisté často stávají oběťmi černého trhu. Policie ve Splitu případ vyšetřuje.

 

oportunista ( 23. srpna 2018 15:20 )

No nevím ale zmlátit holku ŽELEZNÝMI TYČEMI??? tak je po smrti!?!?

krkoun ( 21. srpna 2018 09:22 )

Veskov***i,ty jsi správnej ***.

bibs_7 ( 20. srpna 2018 21:32 )

... a i tam uz vsechno zamoreno múrumilovnými neurochirurgy a nukleárními fyziky Mustafy a Ubamby, zejo.

krtek. ( 20. srpna 2018 21:09 )

rezervuje si hostel a pise o apartmánu, asi jazyková bariéra, buh ví jestli si tam neprihodila i adrenalinovy zazitek za priplatek....

doktormediciny ( 20. srpna 2018 18:55 )

Ovsem...s Cedokem se to tam daslo poridit za 4/ ctyri/ tisice pred cirka 25 lety..Akorat kdfo chodi spat tak ve 22,0 az 23,00 musel poslouchat hudbu z tanciren celou noc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání