Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stařeček (84) zkolaboval v lese na Třebíčsku: Zachránil ho policejní pes Gauner

Autor: čad - 
18. srpna 2018
12:12

Tropické horko těchto dnů zcela v lese ochromilo stařičkého myslivce (84) z Jemnicka na Třebíčsku. Ten se do svého revíru mezi obcemi Lomy a Budkov vypravil přilepšit zvěři a v nesnesitelném vedru mu nohy nečekaně vypověděly službu.

Stařeček v myslivecké kamizole to však nevzdal a nepodlehl panice. V podvečer ulehl mezi stromy do mechu a spokojeně usnul. Probudil se v lese až druhý den dopoledne. Byl však zcela dehydratován a tak nebyl schopen odpovídat na volání svého syna, který ho od rána s přáteli v lese hledal.

Mladší muž totiž nalezl v lese otcovo opuštěné auto a na pomoc přivolal policisty. „Les v rojnicích pročesávaly desítky policistů a hasičů,“ uvedla mluvčí policie Hana Millerová. Nad lesem kroužil vrtulník s termovizí. Teplota však vystoupala na hrozivých 34 stupňů a technika vypověděla službu.

Gauner v akci

Na místo dorazil i jindřichohradecký policejní psovod Lubomír Ábel se svým služebním psem Gaunerem. „Psovod začal mimo rojnice propátrávat les samostatně. Krátce po třinácté hodině Gauner vyštěkal stařičkého nimroda za vyvráceným stromem asi 200 metrů od jeho zaparkovaného automobilu. Muž nebyl schopen vůbec mluvit, jen šeptal, nohy mu stále nesloužily, a tak po občerstvení vodou jej hasiči na nosítkách přenesli k přistavenému vozidlu záchranné služby,“ dodala policejní mluvčí.

Kloiber ( 19. srpna 2018 09:07 )

Panu Lubomíru Ábelovi a jeho pomocníkovi Gaunerovi přejeme mnoho obdobných zásahů a k tomuto celá rodina gratulujeme ;-)

naidka ( 18. srpna 2018 19:10 )

„Psovod začal mimo rojnice propátrávat les samostatně. Krátce po třinácté hodině Gauner vyštěkal stařičkého nimroda za vyvráceným stromem asi 200 metrů od jeho zaparkovaného automobilu." Já nevím, ale neměly rojnice postupovat nejlépe právě odtud?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání