Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Našla se těla mrtvé manželky a dcer. Americký "Neff Novák" je ukryl k ropnému vrtu

Autor: msj - 
17. srpna 2018
15:25

V úterý Christopher Watts (33) hrál na city celé Americe ve svém televizním vystoupení, kde prosil o pomoc při hledání své zmizelé manželky a dvou malých dcer, ve čtvrtek ho už vedli v poutech a vězeňském mundúru před soud. Americký "Neff Novák" se doznal, že všechny tři zavraždil, policie již objevila těla. Co se stalo?

Tělo manželky Shanann Watts (†34) bylo nalezeno ve čtvrtek ráno v oblasti ropných vrtů Anadarko v Coloradu, kde Chriss pracoval. Později odpoledne byla nalezena i těla dcer Belly (†4) a Celeste (†3) v té samé oblasti.

Watts za celou dobu u soudu nepromluvil. Zrak měl sklopený dolů a jediný oční kontakt navázal se soudcem v okamžiku, když mu četl jeho práva, uvádí britský list Daily Mail.

Formální obvinění ještě nebyla vznesena, ale Chriss může čelit třem obviněním z vraždy a třem obviněním z manipulace. Ke všemu jsou důkazy. Soudce Marcelo Kopocow řekl žalobě, ať má do pondělí hotová všechna obvinění.

Žaloba věří, že děti byly s matkou zabity doma a poté byla jejich těla přesunuta. Příčina smrt zatím zveřejněna nebyla. Pokud Chrisse nezlomí výslech, vnese trochu světla do případu nařízená pitva. Stejně tak zůstává otázkou motiv, proč musely všechny tři zemřít. 

Shanann zmizela s dcerami po vyostřené celonoční hádce. Později Chris z domu odjel a své těhotné manželce posílal celé dopoledne esemesky, na které neodpovídala. Poprosil svého kamaráda, aby se k němu domů zajel podívat. Tomu však nikdo neotevíral. 

V úterý se objevil na televizním kanálu NBC, kde se slzami v očích prosil, "ať se mu holčičky vrátí domů." Několik hodin pozdějí se policistům přiznal, že všechny 3 zabil. 

Případ může připomínat vraždu Ireny Neffové (†27), kterou v únoru 2008 zavraždil její manžel Robert Novák. Téměř tři týdny potom ještě prosil veřejnost, aby mu pomohla při pátrání. Dokonce žil stále s její rodinou. K její vraždě se přiznal po dlouhém výslechu. Řekl, že ji po hádce uškrtil kabelem od videa. Její tělo zakopal do hlubokého hrobu nedaleko Rudné u Prahy. 

 

alumno ( 17. srpna 2018 16:20 )

A nebyl obviněn (kromě trojnásobné vraždy) z "manipulace", ale z manipulace s důkazy (myšleno přesouvání těl apod.).

alumno ( 17. srpna 2018 16:08 )

Proboha odstraňte to "Chriss" - to zas psal někdo, kdo vůbec neumí anglicky a v životě ani neslyšel jméno Chris(topher).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání