Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jako Neff Novák?! Zabil těhotnou manželku a dvě dcery: Do kamer prosil o pomoc při pátrání

Autor: msj - 
17. srpna 2018
05:00

Manžel těhotné ženy, která zmizela se dvěma dcerkami, byl zatčen po přiznání, že všechny tři zabil. Stalo se tak jen pár hodin poté, co vystoupil v televizi se srdcervoucím prohlášením, v němž prosil o pomoc při pátrání po jeho milovaných holčičkách.

Po Američance Shannan (34) a jejích dvou dcerkách Celleste (3) a Belle (4) se slehla zem v pondělí jen krátce poté, co přijela ze služební cesty. Než se vrátila do jejich rodinného domu ve městě Frederick v americkém Coloradu, trávila s dětmi několik letních týdnů u svých příbuzných. 

"Zoufalý" manžel Chris Watts (33) tvrdil, že nemá tušení, kde jeho žena a dcery jsou. Nejprve policii, která v úterý zahájila pátrání, pak i celé Americe, jelikož vystoupil v televizi, kde prosil, "aby se mu jeho milované ženy vrátily domů".

Chris policii tvrdil, že Shannan naposledy viděl v pět ráno, než šel do práce. Prý spolu byli vzhůru celou noc, během které měli mít hodně vyhrocenou debatu. Pak odjel. Následně své ženě, která byla v 15. týdnu těhotenství, posílal celé dopoledne esemesky, na které už neodpovídala. Tak poprosil kamaráda, aby k nim domů zajel, nikdo však neotevíral. 

Ve čtvrtek se Chris objevil na televizním kanálu NBC, kde se slzami v očích říkal, že neví, kam se mohly podít. "Vraťte se domů," prosil žalostně do kamery. Do pátrání po matce s dcerkami byla kromě místní policie zapojena také FBI. Podle vyšetřovatelů nechala Shannan doma osobní věci - telefon, peněženku a doklady. Dokonce si ani nevzala auto.

Netrvalo to dlouho a jen několik hodin po svém výstupu v televizi Chris kápl božskou. Přiznal policistům, že je zabil. Policie ho okamžitě zatkla, ale nevznesla žádné obvinění. Chris, který je ve vazbě, jim měl oznámit, kam ukryl jejich těla.

Případ je až mrazivě podobný vraždě Ireny Neffové (†27). Tu také zabil její vlastní manžel Robert Novák a ještě téměř tři týdny po hrůzném činu prosil veřejnost, aby mu pomohla při pátrání po jeho zmizelé ženě. Po pražském Smíchově lepil plakáty s její fotografií, dále bydlel s její rodinou.

K brutální vraždě došlo 23. února roku 2008. Robert Novák se tehdy policii přiznal po několikahodinovém výslechu. Novák Irenu Neffovou uškrtil šňůrou od videa, její tělo pak zakopal do hlubokého hrobu u Rudné u Prahy. Soud ho poslal na 13 let do vězení. V září 2015 byl přesunut do mírnější věznice v Ruzyni. Pomohlo mu nejspíš i to, že se za mřížemi oddal Bohu a začal studovat teologii. 

 

spania ( 17. srpna 2018 13:00 )

Co tohle je za úchyláky...

pelagie ( 17. srpna 2018 09:07 )

koho zajímají takové nic neříkající žvásty v USAA

byvalyvoliccssd4 ( 17. srpna 2018 09:00 )

Blábolíš z hladu: Tady to máme pevně v rukou my! Čest práci!

Frantisek Novak ( 17. srpna 2018 06:36 )

Co to je za popleteninu....to neumíte psát normálně....chcete být zajímavý a proto píšete takové slátaniny...ten redaktor musí mít alespoň vysokou zvláštní školu v Libkovicích v lágru...hahahahaha....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání