Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zabil strongmana Iva Š. (†27) a ujel: Kamarádi pořádají "hon" na bezcitnou hyenu

Autor: dce - 
16. srpna 2018
10:48

Tragická nehoda, která se stala v sobotu nad ránem na Blanensku, stále nemá viníka. Po řidiči, který zde srazil teprve sedmadvacetiletého mladíka, policie dál pátrá. Obětí byl podle našich informací "strongman" Ivo Š., jehož smrt zasáhla všechny příznivce silových sportů. Jeho kamarádi pořádají na viníka doslova hon!

K nehodě došlo v sobotu před pátou ranní u Šošůvky na Blanensku. Řidič zde srazil sedmadvacetiletého Iva Š. a od místa nehody ujel. U zraněného měl pak zastavit další řidič, ani on mu ale neposkytl tolik potřebnou pomoc a odjel. Sražený mladík bohužel nepřežil...

Policie i nadále pátrá po dvou řidičích, ale i případných svědcích či záběrech z kamer, které by mohly přinést důležité informace. Po řidiči, který Iva srazil a nechal ho bez pomoci zemřít, ovšem pátrají i mladíkovi přátelé.

A není jich málo - Ivo byl totiž ve svém okolí dobře známý jako příznivec silových sportů a účastník akcí Strongman. "Dnes tragicky zemřel můj kamarád. Jestli víte o někom, kdo má dokřivenou kapotu, tak toho zm*da nahlaste!!!" napsal na Facebooku Filip.

Další v komentářích odsuzují chování řidiče, který krvácejícímu chodci nepomohl. "Doufám, že ten grázl dostane doživotí. Za smrt mladýho kluka, kterýmu nepomohl, a odjel si, zaslouží ten nejpřísnější trest," rozčiluje se Vladimíra.

Přišli i s nápadem sdílet mezi sebou - a policií - fotografie lehce bouraných aut z okolí. Podle policejní mluvčí Alice Musilové ale policie zatím nemá žádné nové poznatky.

Dle prvotních informací muže srazilo vozidlo černé nebo červené barvy, které odjelo směrem na Vysočany. "Mohlo by se jednat o osobní vozidlo, vozidlo combi, dodávku nebo i SUV. U nehody bylo také viděno vozidlo červené barvy. Mohlo by jít o případné svědky, proto žádáme i řidiče popřípadě osádku tohoto vozidla, aby kontaktovali policisty," popsala Musilová již v sobotu. 

"Výzva s prosbou o pomoc stále trvá, apelujeme zejména na svědky z červeného auta," uvedla mluvčí. Policie rovněž shání případné záznamy z kamer, které mohly nehodu či vozy projíždějící jejím místem zachytit.

loft ( 17. srpna 2018 11:39 )

Od nehody se neujíždí, to je neoddiskutovatelné. Bohužel dnešní častý jev způsobený arogancí, strachem, panikou, vysokou nezodpovědností, nebo vůbec žádnou, užitím opiátu před jízdou apod, zcela určitě i vysouká rychlost přes obec s neschopností rychle zareaovat. Někde jsem četl, že byl řidič jistě napraný, zfetovaný apod, ale to mohl být klidně i ten chodec - pokud šel v noci po silnici a ne po chodníku. Někdo ale přece musel zavolat pomoc ?

ssjs ( 16. srpna 2018 21:18 )

Kdo to byl to strongman? CO udělal zajímavého?

hellusch ( 16. srpna 2018 19:09 )

Tím chcete říct, že udělal dobře,že od nehody ujel, a druhý taky? Byla to smrtelná nehoda! Nebo si myslíte, že nebožák sebou tak mlátil až si přivodil smrtelná zranění. Jestli byla obět´pod vlivem by se určitě zjistilo,stejně tak řidič 1. i 2. Zde se řěší, že neposkytli pomoc.

charles009 ( 16. srpna 2018 18:18 )

śe nauc anglicky blbe

filip.rozec ( 16. srpna 2018 18:14 )

to musel bejt nějakej ten uprchlík určitě, je toho nejčko plná televize jak najížděj do lidí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání