Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Marie (†45) a Aleše (†63): Hrůzné detaily mučení, které trvalo mnoho hodin

Autor: ČTK, lm - 
15. srpna 2018
16:15

Zavraždění manželé z chatové oblasti u Střížovic trpěli dlouhé hodiny! Vyplývá to z výpovědi znalkyně u středečního soudu v Ústí nad Labem, před kterým se zpovídá komplic Jaroslav T. (54) obžalovaný z omezování osobní svobody. Podle znaleckého posudku Miroslav Benák (†54) oba manžele spoutal a poté je mlátil hlava nehlava. Aleše (†63) nakonec uškrtil, jeho žena Marie (†45) později podlehla závažným zraněním hlavy.

Výslechem znalců a svědků pokračovalo ve středu u ústeckého krajského soudu projednávání dvojnásobné vraždy v chatové oblasti na Ústecku. Vrah Miroslav Benák se po činu zastřelil, jeho komplic je obžalován z omezování osobní svobody. Podle žalobce čtyřiapadesátiletý Jaroslav T. pomáhal svazovat oběti, hrozí mu až 16 let vězení.

Tragická událost se stala začátkem ledna. Do celoročně obývané chaty vtrhli podle svědků kolem 22:00 dva zamaskovaní útočníci, kteří postupně svázali všech pět členů jedné rodiny. Po otci Alešovi (†63) žádali finanční obnos ve výši několika milionů korun. Jaroslav T. měl údajně slíbené peníze za to, že pomůže oběti svázat.

Matku Marii (†45) a otce odnesli útočníci do patra, dvě dívky a jejich bratr zůstali v pokoji v přízemí. Jaroslav T. podle svých slov poté odešel. Benák rodiče zavraždil. Znalkyně z oboru patologie ve středu uvedla, že muž (otec) zemřel jako první. Příčinou jeho smrti bylo podle ní udušení z uškrcení. Muž měl také mnohačetná poranění způsobená opakovaným násilím, spoutané končetiny, ústa přelepená páskou, zemřel kolem půl třetí ráno. Jeho žena zemřela o něco později následkem závažných poranění hlavy, která vedla k pohmoždění mozku. Také ona byla podle patoložky vystavena opakovaným útokům a byla spoutána.

Dospělý syn uvedl, že dostal ránu do zátylku. Zřejmě poté měl Benák s jednou z dívek pohlavní styk a druhou donutil k orálnímu sexu. Mladší bylo v době útoku devět let a podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou, druhé bylo tehdy čtrnáct let a také ji může zážitek negativně poznamenat na celý život. Soud ve středu přehrával záznam z výslechu dívek.

Benák po činu oběti rozvázal a zastřelil se na zahradě. Podle patoložky vedl průstřel do hlavy a smrt nastala okamžitě.

Soudního líčení se dnes účastnila široká rodina Jaroslava T., jehož znalci označili za osobu mírně podprůměrného intelektu. Motivace jeho činu byla podle znalkyně zištná, zisk peněz u něj zvítězil nad možnými riziky. Jeho resocializaci považuje za možnou. Hlavní líčení bude pokračovat v pondělí.

Monikay ( 15. srpna 2018 17:20 )

Hrůza z rukou takových primitivů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání