Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hoch (13) se vloupal do školy, ukradl auto a havaroval. Nebylo to poprvé

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
15. srpna 2018
16:12

Vskutku kuriózním případem se zabývají rýmařovští policisté. Vyšetřují 13letého chlapce, který se vloupal do školy, odcizil auto a poté s ním několikrát havaroval. Překvapeným policistům se navíc přiznal, že to nebyla jeho první vloupačka.

Třináctiletý hoch se vloupal do rýmařovské střední školy v neděli kolem desáté dopoledne. Odcizil tu klíčky od peugeotu, který byl zaparkovaný v garáži. S vozem se poté rozhodl projet.

Řízení mu ale příliš nešlo. „Nejprve řidič vozu narazil do kovové brány objektu střední školy na ulici Julia Sedláka, přičemž po střetu nezastavil a pokračoval dále po ulicích Jelínkova, Bartákova, Palackého až na ulici Jesenickou, kde při prováděném couvání narazil do dvou stromů,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský. Na místo se v tu chvíli dostavila policejní hlídka, která zabránila chlapci, aby z místa nehody opět ujel, jak měl v plánu. Dechová zkouška byla sice negativní, na autě ale vznikla škoda za přibližně 40 tisíc korun. Další překvapení na policisty čekalo při výslechu.

Chlapec se jim totiž přiznal, že tohle nebyla zdaleka jeho první vloupačka. V noci z 8. na 9. srpna letošního roku se vloupal do kabinetu učitelů v budově základní školy na ulici Jelínkové v Rýmařově, kde odcizil fixy a nalepovací papírky v hodnotě téměř 200 korun. O den později se pak vloupal do restaurace v ulici Rudé armády v Rýmařově, kde odcizil cigarety a peníze v hodnotě 7 tisíc korun. „Ve stejné době vnikl i do prodejny potravin na ulici Opavské v Rýmařově, odkud odcizil několik lahví různých druhů alkoholu a vína, zapalovače a cukrovinky, vše v hodnotě více jak tisíc korun,“ doplnil Černohorský.

Policisté jeho sérii vloupání nadále vyšetřují, pro nízký věk ho ale stíhat nemohou. Případem chlapce se ale zabývají také pracovníci Odboru sociálních věcí Městského úřadu v Rýmařově, kteří si posvítí na jeho rodinné zázemí a výchovu.

 

buznazblesku ( 15. srpna 2018 16:36 )

Havlovo mládež

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání