Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlna na Baltu strhla tři sourozence. Zachránit se podařilo pouze jednoho

Vlna u Baltu strhla tři sourozence. Zachránit se podařilo pouze jednoho (ilustrační foto)
Vlna u Baltu strhla tři sourozence. Zachránit se podařilo pouze jednoho (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
14. srpna 2018
19:57

Vlny na polském pobřeží Baltu v úterý strhly do moře tři sourozence, zachránit se podařilo jen toho nejstaršího, čtrnáctiletého chlapce. Pátrání po jedenáctileté dívce a třináctiletém chlapci bylo bezvýsledné a kvůli špatnému počasí je pak museli záchranáři přerušit, uvedla televize TVN 24.

Tragédie se stala u letoviska Darlowo, podle policejní mluvčí to bylo ve chvíli, kdy vlny u pláže byly velmi vysoké a platil zákaz koupání. Matka dětí se odebrala na toaletu s nejmladším, dvouletým dítětem, zatímco trojice sourozenců patrně využila příležitosti, aby se vykoupala.

Když se matka na pláž vrátila, děti nikde neviděla, a tak spustila poplach. Policisté potom našli čtrnáctiletého chlapce na betonovém vlnolamu, kam ho nejspíše vyvrhly vlny. Pustili se do jeho oživování, než jej vrtulník letecké záchranné služby přepravil do nemocnice.

Marné pátrání po zbývající dvojici sourozenců trvalo několik hodin, a to za účasti záchranářů, hasičů, policistů a zdravotníků, než jej znemožnily příliš vysoké vlny. Ty zabránily i nasazení potápěčů. Polský Balt bývá zrádný kvůli kombinaci vysokých vln a silných proudů, schopných v mžiku vtáhnout do hlubin či na širé moře člověka, kterému se ještě před chvílí zdálo, že se mu nemůže nic stát, protože má vodu jen po kolena.

msml20 ( 14. srpna 2018 22:31 )

https://www.google.cz/search?q=polsko+porodnost&oq=polsko+porodnost&aqs=chrome..69i57.10591j 0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tak taková je porodnost v Polsku a na Západ taky zdaleka ne všichni odejdou.

offline ( 14. srpna 2018 21:40 )

Proč má každá Polka 4 - 5 dětí, když nezůstane v Polsku ani jedno. Všechny nalezou na Západ jako vši.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání