Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krvavá bitka na koupališti v Dubí: Bazén plný krve! Skupinka ztloukla Davida, který se zastal matky

8. srpna 2018
13:14

Na koupališti v Dubí došlo ke krvavému incidentu. Vše odstartovala potyčka dvou matek v brouzdališti, která vyvrcholila útokem skupiny lidí na Davida (25). Podle svědků byl útok tak brutální, že se bazének zbarvil krví do ruda. Případem se zabývá policie.

K incidentu došlo v úterý na koupališti v Dubí. Vše údajně začalo, když jedno z dětí v brouzdališti začalo topit druhé. Matka napadeného dítěte přispěchala a svého potomka z vody vytáhla, přičemž to druhé odstrčila. V tu chvíli k ní měla přijít matka druhého dítěte a vyprovokovat konflikt.

„Matka romského dítěte přiskočila a kromě sprostých a samozřejmě rasistických nadávek začala opravdu hodně brutálně bít matku topeného dítěte. Rány střídalo brutální tahání za vlasy. Během toho zmatku jeden obyčejný mladý muž vběhl do bazénu a snažil se napadené ženě pomoci. V tu chvíli do bazénu mezi děti, které nechápaly, co se děje, a křičely a brečely, naběhly dvě romské ženy a dalších šest romských chlapů. Ženě se v tu chvíli podařilo z bazénu utéct a všech těchto minimálně 7 lidí začalo brutálně bít kluka, který se ženě snažil pomoci,“ popsal očitý svědek Petr Štefanec.

Útok měl být tak brutální, že se bazének zbarvil krví do ruda. „Běžím tam, křičím ,nechte ho' a snažím se ho vytáhnout z pod nich," doplňuje svědek. Bití podle něho skončilo až v okamžiku, kdy napadenému plavčíkovi přispěchal na pomoc plavčík a několik dalších mužů. „Většina někam zmizí. Vidím toho kluka, krvavý, potrhaný, bez zubů, ale žije. Bazének plný jeho krve, já ruce a nohy taky od jeho krve,“ doplnil svědek.

Na místě zasahovala záchranka, která zraněného, přibližně pětadvacetiletého muže převezla do nemocnice. Případem se také zabývá policie. „Policie to řeší zatím jako výtržnictví, budou probíhat výslechy účastníků i svědků. Musíme počkat na lékařskou zprávu. Není vyloučeno, že se kvalifikace rozšíří o ublížení na zdraví,“ řekla Deníku policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání