Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slováka naverboval Islámský stát: Je na seznamu teroristů!

Autor: msj - 
2. srpna 2018
11:48

Slovák Eric Nuhanovič (23) se dostal do hledáčku Interpolu mezi hledané teroristy. Podle slovenských médií ho do svých řad hrdlořezů naverboval Islámský stát.

S informací jako první přišla TV Markíza. Podle ní jde o prvního Slováka, kterého Islámský stát naverboval.

Nuhanovič se narodil v Římě a má dvě občanství. Jedno Bosny a Hercegoviny a druhé slovenské. V roce 2014 se rozhodl, že půjde bojovat do Iráku. Jeho jméno se nyní objevilo na seznamu hledaných teroristů.

Zatykač na Erica vydala už loni Bosna a Hercegovina kvůli jeho angažmá v paramilitarních skupinách. Nuhanovič má podle TV Markíza trvalý pobyt v Kvačanech u Prešova stejně jako jeho matka. Ta uvedla, že ho naverbovali ve Švédsku.

Celkově má za sebou Eric dost pestrý život. Narodil se v Římě a žil i v Bosně. Podle nepotvrzených bosenských informací měl zemřít v Iráku v roce 2015 společně se skupinkou bosenských džihádistů. I tak je ale vedený na seznamu nejhledanějších zločinců světa.

„Na podzim 2014 odešel bojovat do Iráku. Párkrát o sobě dal vědět mámě, ale potom přestal,“ řekla kmotra jeho matky Božena Konečná. Dodala také, že Eric umí dobře slovensky.

fotrpjotr ( 2. srpna 2018 15:57 )

Neziskovky mu zajistí sladký život.

templar ( 2. srpna 2018 12:44 )

NO V CESKU BY MOHL DELAT I PREMIERA TADY MINOLOST NIKOMU NEVADI!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání