Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dodávka u Prostějova smetla dva cyklisty: Jeden zemřel, druhý je ve vážném stavu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
1. srpna 2018
19:34

Na silnici mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou ve středu odpoledne srazil dodávkový automobil dva cyklisty, z nichž jeden na místě zemřel. Druhý cyklista byl vážně zraněn a záchranná služba ho převezla do nemocnice. Silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřená. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR je už silnice průjezdná.

Nehoda se stala krátce před 14:00 na silnici u obce Hrdibořice. „Řidič dodávkového vozidla jel ve směru od Prostějova na Dub nad Moravou a dle prvotních informací po projetí křižovatky na Biskupice a Hrdibořice při míjení zachytil dva cyklisty. Jeden z nich bohužel na místě podlehl způsobeným zraněním a druhý byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dodala, že u řidiče dodávky nebylo zjištěno požití alkoholu ani jiných návykových látek. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Na místě nehody zasahovali policisté a záchranná služba. „Po příjezdu byli zajištěni dva účastníci, bohužel u prvního se vzhledem k mechanismu úrazu jednalo o stav neslučitelný se životem. U druhého zraněného byla záchranáři poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, pacient byl připojen na umělou plicní ventilaci a po ošetření a fixaci transportován letecky do traumacentra Fakultní nemocnice Olomouc ve velmi vážném stavu,“ řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Lampa.

Slavek ( 1. srpna 2018 22:17 )

A prave kvuli dementum co, jsou schopní předjíždět cyklistu i když v protisměru jede kamion, je třeba se pěkně rozcápnoput. A ideálne 2 vedle sebe!

lubosbeyr ( 1. srpna 2018 20:21 )

Jezdí jak hovada a nedodržují bezpečný odstup při předjíždění.Ten by se měl uzákonit jako je to v západní Evropě. Ono z pozice řidiče to vypadá jinak než to vidí cyklista.

ja-stana ( 1. srpna 2018 20:16 )

Klasika, cyklisti a dodávka. Oni si ti kolaři myslí, že jsou na silnicích samy. Jezdí rozcapení přes celý pruh a naprosto kašlou na to že ostatní by rádi taky jeli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání