Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Richard, který ochrnul po skoku do bazénu: Jeho stav se prudce zhoršil! Lékaři ho uvedli do umělého spánku

Autor: msj - 
27. července 2018
17:45

Mladého Slováka Richarda Budiho, který si na Mallorce na dovolené několik dní před svými narozeninami zlomil krční páteř, museli lékaři uvést do umělého spánku. Jeho zdravotní stav se náhle zhoršil. 

Jeho rodina společně s přítelkyní Simonou Malarovou nyní už vybrali potřebnou částku pro Richardův převoz a výdaje za lékařskou péči. Pomohli jim příbuzní, jejich cennosti a v neposlední řadě také stránka GoFundMe.

Tam vybrali přes 13 tisíc liber. To je v přepočtu asi 377 tisíc korun. Původní plán byl vybrat 20 tisíc liber, ale Richardova rodina už si nepřeje, aby účet na GoFundMe pokračoval.

Richard je nyní v kómatu a nemůže být transportován do Británie. Jeho stav se zhoršil. Lékaři musejí počkat, než se jeho stav zlepší. To může trvat dny, týdny, měsíce,“ psala Simona na svém facebookovém profilu.

Pár vyrazil na dovolenou na Mallorcu, kde chtěli oslavit Richardovy narozeniny. Pár dní před oslavou si Richard zlomil krční páteř při skoku do bazénu. Od krku dolů je tedy paralyzován a zatím není jasné, jestli to byla jeho neopatrnost nebo náhoda.

Simona na Facebooku uvedla, že vycestovali bez cestovního pojištění. Právě proto musí platit plnou částku za veškerou lékařskou péči a případný transport do Anglie. Za svou hloupost od lidí sklízí také silnou kritiku. Někteří dokonce Simonu obvinili, že si celou událost vymyslela, aby peníze dostala.

Proti tomuto výroku se Simona ohradila tím, že veškerou dokumentaci o platbách penězi ze sbírky bude zveřejňovat na svém Facebooku.

Pokud se mladíkův stav zlepší a bude ho moci převézt domů, tak už bude v péči zdarma.

 

 

Monikay ( 27. července 2018 20:40 )

Předchozí diskutující tu uváděli že byl často pod vlivem....

SPavla ( 27. července 2018 19:18 )

 Už malé děti učíme, že skákat do bazénu je nebezpečné...

y1xcvbnm ( 27. července 2018 18:23 )

to taky nechápu a ještě skákat do bazénu !!!!

SPavla ( 27. července 2018 18:03 )

Nechápu, jak někdo může vycestovat bez zdravotního pojištění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání