Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Na Novojičínsku motocyklistka srazila dítě. Oba jsou těžce zraněni

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR Brno)
Autor: ČTK - 
25. července 2018
18:04

Motocyklistka (32) dnes na silnici u Lichnova srazila chlapce (14). Oba jsou těžce zraněni. Co bylo příčinou nehody, nyní zjišťuje policie.

Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování. Bližší informace vzhledem k vyšetřování nepodáváme,“ řekla policejní mluvčí Darina Knižátková. Nehoda se stala před 11:00, silnice byla poté uzavřena.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že oba účastníci nehody utrpěli zranění, která ohrožovala jejich životy. Chlapec byl v bezvědomí, utrpěl poranění hlavy a obou nohou. „Zasahující lékaři museli zajistit jeho dýchací cesty intubací a převést dítě na přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl pro ČTK.

Motocyklistku našli záchranáři s poruchou vědomí mimo silnici. „Také o její dýchání se musel postarat přístroj, neboť spontánní ventilace selhávala. Prvotní vyšetření ukazovalo na vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin,“ uvedl Humpl. Oba zraněné transportovali záchranáři do ostravské fakultní nemocnice, chlapce pozemní cestou, ženu vrtulníkem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání