Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záběry, z kterých mrazí: Felicie ve Frýdlantu smetla kočárek s dítětem (2). Řidič v protisměru ujel

Autor: lm - 
24. července 2018
16:50

Hrůznou nehodu vyšetřují frýdlantští policisté. Minulý týden ve čtvrtek tu řidič felicie smetl rodinu s kočárkem, ve kterém sedělo dvouleté dítě. K tragédii nedošlo jen díky duchapřítomnému otci.

Nehodu v Havlíčkově ulici zachytila kamera na jednom z domů a nahrávku posléze zveřejnila liberecká policie. Řidič modré felicie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a při vyhýbání se protijedoucímu vozidlu v protisměru dostal smyk a narazil do plotu u silnice.

V tu chvíli ale šla po krajnici mladá rodina s kočárkem, ve kterém bylo dvouapůlleté dítě. Podle nahrávky si nebezpečné situace jako první všimla mladá žena, která upozornila svého partnera – ten se snažil brzdícímu vozu rychle vyhnout. Auto je sice i tak odhodilo do křoví, díky duchapřítomné reakci otce ale nedošlo k tragédii a muž spolu s dítětem skončili v liberecké nemocnici jen s lehkým zraněním.

Policisté nyní hledají svědky incidentu a rádi by si promluvili i s řidičem protijedoucí bílé škody felicie, který na celé nehodě rovněž může nést vinu. Muž sice na místě zastavil a šel se podívat, co se stalo. Pak ale nasedl do auta a před příjezdem policie ujel.

Podle policie měl muž škodu felicii bílé barvy, s černými nárazníky a tažným zařízením. Levý přední blatník vozidla je poškozený promáčklinou. „Řidič byl vysoký 180 až 190 cm, měl krátké hnědé vlasy a strniště či krátký plnovous. Na sobě měl modré jeansové bermudy, bílé tričko s krátkým rukávem a na nohou světlé tenisky,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

sidneyfoster ( 24. července 2018 21:07 )

Ten s tím černým jel tak rychle, že ho Felda neviděla a nemohla mu dát přednost.

krtek. ( 24. července 2018 19:23 )

felda je v pohode, ( nalital jsem s ni cca 340.ooo km ), kdyz je technicky ok , ale je fakt ze moderni vozidla jsou trosku jinde, Jejich ridici si neuvedomuji fakt, ze pokud se nekomu se starsim vozidlem nacpou na dalnici pred cumak, pak dupnou na brzdy s tim ze budou odbocovat, tak ze to majitel starsiho vozu taky nemusi ubrzdit aj.

TomasTillner ( 24. července 2018 18:57 )

Felicie je dnes už docela nebezpečné auto sama o sobě. Jinde psali, že mu selhaly brzdy. Na to, že jel Felicií, jel opravdu rychle.

krtek. ( 24. července 2018 17:19 )

smyk nějak nevidím, zato začal brzdit relativně pozdě a jel jak ovád

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání