Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Šiklandu děti »čmáraly« po ponících: Zaměstnankyně dostaly vyhazov

Autor: csk - 
16. července 2018
18:51

Správci areálu Šiklův mlýn za sebou mají perný víkend. V oblíbeném cíli rodinných výletů došlo k tragédii, při které přišel o život pětiletý chlapeček. Navíc se stal terčem kritiky za poněkud nevhodnou zábavu v podobě »čmárání« po poníkovi.

V sobotu se v Šiklově Mlýně konal velký rodinný festival. Největší akce, která se kdy v místě pořádala, bohužel nebyla po organizační stránce zcela zvládnuta. Nešťastnou náhodou při ní zemřel pětiletý chlapeček, kterého přejel dětský vláček.

Ještě před tragédií na sociálních sítích vyvolaly lavinu kritiky fotografie, které na Facebooku zveřejnila FTV Prima. Na snímcích děti kreslily barevnými fixy po místních ponících. Westernové městečko si přitom zakládá na správném zacházení se zvířaty a na svých akcích se snaží dětem vštípit ke zvířatům patřičný respekt. Rozhořčení kritici proto celou situaci považovali za trapnou a alarmující.

Pokuta a vyhazov

Šiklův Mlýn dnes vydal omluvné prohlášení, kde se brání, že čmárání po zvířatech rozhodně nebylo oficiální součástí programu. V prohlášení se dále píše, že brigádnice, které měly úsek programu na starost, celou situaci nezvládly a dostaly vyhazov. Podle vyšetření veterinářů sice fixy poníky na zdraví nijak neohrozily, přesto musí vrchní ošetřovatel a programový ředitel za nevhodné zacházení se zvířaty zaplatit peněžitou pokutu.

Prohlášení westernové městečka Prohlášení westernové městečka | Facebook


bibijana ( 24. července 2018 22:53 )

Příště by tam místo poníka měli dát vás dva. Já bych vám tak zmalovala p.r.del, že by vás vlastní matka nepoznala!

espadero ( 24. července 2018 22:10 )

Souhlas,koňovi je to u řiti,stejně se pak vyválí ve hnoji,protože mu voní.

crush ( 17. července 2018 09:05 )

Ale šak kóň malý sa tešil, že má spoločnosť a niekto sa mu venuje. Tie farby keď sú určené na ľudskú pokožku, koňovi malému určite neublížili. Keby sa mu nepáčilo, čo s ním deti robia, jednoducho by odcválal. Z obrázkov nevyplýva, že by bol uviazaný na reťazi pri nich. Ľudia dnes urobia škandál zo všetkého. Teraz bude kóň malý ďalší rok čumieť niekde do zdi na slame!!!

Frantisek Hladik ( 16. července 2018 23:46 )

 Pravda lidi sou *** 😠co k tomu říci kdyby zvíře mluvilo nakopalo by jim zadek 😡

hadaja ( 16. července 2018 22:00 )

Kde byli rodiče těch dětí, copak je to normální zábava, jak to může někoho napadnout, svět se zbláznil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání