Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na Olomoucku: Při nehodě zemřeli dva dospělí a dítě, další dvě se zranily

Autor: ČTK, lm - 
16. července 2018
18:00

Tři životy vyhasly při tragické dopravní nehodě, k níž došlo v pondělí odpoledne na Olomoucku. Na hlavním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem se střetlo nákladní auto s osobním vozem, který odbočoval na Bohuňovice a řidič nedal protijedoucímu vozu přednost. Při nehodě zemřelo dítě a další dvě se zranily.

Při střetu osobního a nákladního auta na Olomoucku zemřeli v pondělí odpoledne tři lidé, z toho jedno dítě. Další dvě děti z pětičlenné posádky osobního auta byly zraněné a převezené do nemocnice. Tragická nehoda se stala na hlavním tahu mezi Olomoucí a Šternberkem. Silnice je průjezdná kyvadlově, na místě se tvoří dlouhé kolony. Střet nastal ve chvíli, kdy chtělo osobní auto odbočit směrem na Bohuňovice.

Nehoda se stala podle policie kolem 14:30 v blízkosti čerpací stanice na křižovatce směrem na Bohuňovice. „V křižovatce se střetlo osobní a nákladní auto. V osobním autě cestovalo pět lidí, z toho tři osoby na místě svým zraněním podlehly a další dvě byly transportovány se zraněním do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Okolnosti havárie policie vyšetřuje, pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. „Osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. Do protisměru jelo v té chvíli od Šternberka nákladní auto, kterému bohužel nedali přednost, a došlo k fatálnímu střetu,“ doplnila policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranné služby a vrtulník. Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanové byli na místě zraněni dva dospělí a tři nezletilí pacienti. "Oba dospělí a dva nezletilí pacienti byli zaklínění v osobním vozidle a pomocí hasičské techniky museli být z vozidla vyproštěni a následně poté museli být resuscitováni. Jeden nezletilý pacient a oba dospělí lidé svým těžkým poraněním na místě bohužel podlehli," uvedla mluvčí.

Druhé dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění, po vyproštění a stabilizaci stavu na umělé plicní ventilaci bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna na traumacentrum nemocnice Černá pole. "Třetí nezletilý pacient utrpěl jen lehká poranění a byl posádkou rychlé zdravotnické služby transportován na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc," doplnila mluvčí záchranné služby.

Podobně tragická nehoda se stala letos v lednu, kdy při nehodě autobusu nedaleko Horoměřic u Prahy zemřeli rovněž tři lidé. V Olomouckém kraji se dosud nejtragičtější letošní nehoda stala na konci března, kdy při havárii čtyř aut zemřely dvě malé děti. Řidiče osobního auta, který nehodu podle policie zavinil, čeká soud. Žalobce jej v těchto dnech obžaloval z usmrcení z nedbalosti, muž navíc měl v krvi kolem dvou promile alkoholu. Od nehody je ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení.

 

hirosk ( 16. července 2018 21:13 )

Ked ti vzadu kricia 3 deti tak soferovanie veru nie je jednoduche...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání