Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vláček přejel na festivalu u Žďáru nad Sázavou chlapce (†5): Řidič se zhroutil!

Autor: shp, cad - 
15. července 2018
20:56

To on řídil vláček, který na rodinném festivalu u Žďáru nad Sázavou přejel teprve pětiletého chlapce. Dítě zraněním na místě podlehlo. I když neměl šanci hocha vidět, bere si celou událost řidič vláčku hodně osobně. Zhroutil se.

K neštěstí došlo na jedné z křižovatek v areálu okolo půl čtvrté odpoledne. Nepomohl ani okamžitý přílet vrtulníku se záchranáři. „Jedná se o dítě. Ze zákona a s ohledem na pozůstalou rodinu se k zraněním, které utržilo, nebudeme vyjadřovat,“ konstatovala ředitelka krajské záchranné služby Vladimíra Filová.

Podle svědkyně může stát za smrtí chlapce špatné vyhodnocení situace matkou. "Ona si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapce zřejmě vysadila, nebo možná klučík sám vyskočil z vagónku ven, to jsem přesně neviděla,“ řekla žena Blesk.cz. Podobně celou událost popsala i uživatelka sociální sítě.

Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo. Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče ‚zastav‘,“ napsala na Facebooku.

Rodiče jsou celou událostí zdrceni. Psychicky je na tom ale špatně i řidič osudného vláčku, který dítě přejel. Po tragédii je vláček odstaven a nejezdí. „Kromě toho je řidič vláčku na tom nyní psychicky velmi špatně. Velmi se ho to neštěstí dotklo,“ řekl provozovatel areálu Libor Šikl webu idnes.cz. Muž přitom neměl šanci vidět, že se něco děje.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání