Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapce (†5) přejel vláček na festivalu u Žďáru nad Sázavou. Marně ho půl hodiny oživovali

Autor: shp - 
14. července 2018
18:50

K šílené tragédii došlo na rodinném festivalu v areálu Šikland u Žďáru nad Sázavou. Teprve pětiletého chlapečka tam přejel vláček, který vozí děti. Hoch svým zraněním na místě podlehl.

Neštěstí se odehrálo po čtvrté hodině. „Zranění chlapce bylo neslučitelné se životem. Na místě byli první místní zdravotníci. Návštěvnice – zdravotní sestra se snažila před příjezdem ambulance pomoci. Bohužel byla veškerá snaha marná,“ řekla Blesk.cz mluvčí záchranné služby Vladimíra Filová.

Záchranáři oživovali půl hodiny. Tragédie se stala na rodinném festivalu v zábavním centru Šikland. Chlapec měl s rodinou jet na klasickém turistickém vláčku, který jezdí po areálu. Mluví se o tom, že před koncem jízdy dítě z vláčku vypadlo. Buď se hoch postrkoval s jinými dětmi, nebo vypadl sám. Vláček ho poté přejel.

V 15:30 policie přijala oznámení o tragické události. Jednalo se o oznámení o střetu vlaku s malým dítětem. Na místě v současné době zjišťují kriminalisté okolnosti a příčinu tragédie,“ uvedla policistka Jana Kroutilová. Vyšetřovatelé provedli u řidiče autovláčku test na alkohol s negativním výsledkem. Příčina tragédie není doposud známa.

"Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje," uvedl na webu majitel zábavního parku Šikland Libor Šikl.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání