Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tereza v Pákistánu znovu před soudem: Soudce nepřesvědčily ani slzy

10. července 2018
16:22

Po týdnu stanula Tereza H. (22) opět před pákistánským soudem, kterému se zpovídá z pašování drog. Minule před předsedou senátu plakala, že už nemůže déle čekat. Slzy jí však podle všeho k ničemu nepomohly...

Úterní soudní líčení proběhlo v podobném duchu jako to minulé. Jednání se sice konalo, ale jediné, co se projednalo, bylo datum odročení, které soudce stanovil na 16. července. Soudce je zaneprázdněn kvůli probíhajícím volbám, kterých se účastní," prozradila Blesk.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Irena Valentová.

Na místě byl rovněž přítomen český honorární konzul, který Tereze předal dopisy od rodičů a převzal si ty, které jim Tereza napsala. Podle něj je mladá žena po fyzické stránce v pořádku.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky, kterou pákistánské úřady zadržely se zásilkou heroinu.

pidimidi ( 11. července 2018 09:43 )

Docela nechápu, co se jí nelíbí, tak či tak má před sebou min.10let ve vězení, takže kdy jí budou soudit, je tak nějak jedno a hlavně:Když páchá trestný čin, tak musím počítat s následky, zvlášť v takových zemích a všichni víme, že čas nehraje pro ně roli, prostě až se na to dostane čas i nálada, tak se soud uskuteční.Nicméně ona není nevinná a o žádnou svobodu tím nepřichází, o tu se připravila pašováním drogy, která by nepochybně několik lidí zabila.

vihor ( 10. července 2018 23:23 )

Ten případ je ale asi složitější. Ona nejspíš sloužila jako návnada, na kterou se chytne policie a mezitím se nepozorovaně propašuje mnohem více drog. V zemích jako Pákistán jsou do pašování drog zapleteny i bezpečnostní složky a celá ta hra je mnohem komplikovanější, protože jde o velké peníze.

iFender ( 10. července 2018 22:39 )

Pri pasovani byla naivni a nyni pred soudem to same.Vubec si neuvedomuje o co kraci.Mysli si,ze to je jako kdyz vyvezes "hrasek".Havloidni spolecnost se uz zase dobre stara o nejvyssi kriminalniky.To je tedy stat to je republika.Obet dneska nikoho nezajima naopak obtezuje.Stat se zajima jen o kriminalniky at to stoji co to stoji.

Voda ( 10. července 2018 22:33 )

 Proč šlapka pláče,nikdo ji nenutil,aby tam jela,je svepravná,tak ať nehraje divadlo.

NordicSD ( 10. července 2018 22:20 )

No tak to je od te prosoustane paseracke bestie vrchol drzosti. Tak ona uz nemuze cekat. No tak to si ty zrudo v tom pakosskem krimu jeste hodne dlouho pockas. Nejmene 30 let nebo i na dozinky. Ale uplne super by te bylo povesit na tzv. kratky provaz jako povesili Hepnarovou. Tak se na tom spagatu budes krasne trepat tak 20 minut nez zdechnes!!! A jestli si myslis, ze se ti pomuze, kdyby te vydali Pakosove do CR, tak to mas smulu. Nekde na netu v diskusi jeden borec, kteremu zfetovany kreten to napasoval do jeho auta a zabil mu 5 letou dceru, psal ze si te poradne vychutna !!! A ty se z toho dokonale po.se.res. Muzes byt rada, ze drepis v pakosskem krimu. A v tom krimu TAKY ZDECHNES. Predsedu tohoto jejich soudu moc s.ra.t nebudes. Proste tvuj zavsiveny zivot definitivne SKONCIL. Takovy stetek, jako jsi ty tady mame jak nas.ra.no!!! Takze HAPPY SLOW DYING in Pakistan !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání