Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mrazivá předtucha přítele „Krále autobusů“ (†63): Měl jsem sedět ve zříceném vrtulníku!

Autor: msj - 
10. července 2018
15:05

V sobotu se na východním Slovensku zřítil soukromý vrtulník. Příčinou nehody bylo jeho zamotání do elektrických drátů. Podnikatel Marián Troliga († 63), který vrtulník pilotoval, pád nepřežil. Jeho blízký přítel a obchodní partner Miroslav Salanci (33) se nyní přiznal, že ve vrtulníku měl sedět také a že ho několik minut před zřícením stroje zachvátil velmi špatný pocit.

Podle Salanceho Troliga lítal velmi rád. Pilotní průkaz měl pouze tři měsíce a vrtulník používal k rychlé přepravě mezi firmami. Mimo firmu na výrobu autobusů měl Troliga další firmy a dohromady zaměstnával více než 600 lidí.

„Půl hodiny před nehodou jsem z vrtulníku vystoupil. Po čtvrt hodině se mě zmocnil velmi zvláštní pocit. Napadla mě také nepříjemná myšlenka, kterou jsem po chvilce zavrhl. Krátce na to jsem se dozvěděl tu nejhorší zprávu ve svém životě,“ uvedl Miroslav v rozhovoru pro slovenský deník Plus Jeden den.

Došlo i na slova lítosti, při nichž Miroslav lamentoval nad svou nepřítomností ve vrtulníku. „Škoda, že jsem v daném momentě nebyl s Mariánem. Překážky v podobě elektrických drátů bych si určitě všiml. Když jeden pilotuje, druhý má o dost víc prostoru se soustředit na okolí,“ pokračoval Miroslav.

Celá nehoda se údajně semlela velice rychle. Pilot ani neměl šanci si uvědomit, co se děje. Smrtelným zraněním byl pravděpodobně zlomený vaz.

Ve vzduchu pořád ale visela otázka, proč se Marián rozhodl přistávat v obydlené oblasti. Podle Miroslava je důvodů více. Mohlo to být za účelem návštěvy nebo zkontrolování technického stavu stroje. Pro oba případy je zde nutno požádat o povolení majitele pozemku.

Na úspěšného podnikatele vzpomínají v dobrém i lidé na sociálních sítích. Z jejich komentářů lze cítit, že „Král autobusů“ byl opravdu skromný a milý člověk. Začal úspěšně budovat zimní stadion v Prešově. Jeho syn Tomáš (34) se rozhodl, že toto dílo dokončí.

„Byly bychom rádi, kdyby stadion nesl jméno Mariána Troliga. Jsem přesvědčený, že si to zaslouží,“ ukončil Miroslav rozhovor pro deník Plus Jeden den.

 

mirkli ( 14. července 2018 08:34 )

Redakce, kterej Ynteligen, mu dal na fotkách ten černej pruh přes oči. To se dělá když nemá být zjištěna totožnost dané osoby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání