Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální šikana na Žďársku: Sedmiletou školačku bili spolužáci, dívky jí házely brýle do záchoda

Brutální šikana na Žďársku: Sedmiletou školačku bili spolužáci, dívky jí házely brýle do záchoda (ilustrační foto)
Brutální šikana na Žďársku: Sedmiletou školačku bili spolužáci, dívky jí házely brýle do záchoda (ilustrační foto)  (Autor: Policie SR)
Autor: čad - 
9. července 2018
14:33

Šikanu malé školačky (7) vyšetřují na základní škole v Křižanově na Žďársku nejen školní inspektoři, ale i policie. Dívenka tam ve školní družině měla zažívat doslova peklo.

Spolužačky jí do záchodové mísy prý házely brýle. Spolužáci ji měli bít a kopat. Vše překvapivě prasklo až na konci školního roku. Podle České školní inspekce je nyní na vině ředitel školy. „Stížnost, kterou jsme obdrželi, je odůvodněná,“ konstatoval náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

Podle jeho slov mělo mít vedení školy prokazatelné informace o trvající šikaně. „Ředitel se spokojil s informacemi pouze vedoucí vychovatelky školní družiny, která v rozporu s doporučenými postupy prováděla rozhovory s případnými agresory a svědky chybně. Ředitel pak tyto informace nesprávně posoudil,“ dodal Andrys. Nedostatečná prý byla i informovanost rodičů malé školačky.

S verdiktem inspekce nesouhlasí starostka Křižanova Marie Smejkalová, která se za vedení školy postavila. „Na té škole nyní vládne naprostá pohoda,“ míní starostka, která za učitelskou katedrou strávila v minulosti 37 let. „My dodnes nevíme, kdy k té šikaně mělo vlastně dojít,“ nechápe jednoznačné vyjádření školských inspektorů. „Počkám si až na vyjádření policie,“ zdůrazňuje starostka.

„Případ stále vyšetřujeme a nyní nelze k tomu poskytnout žádnou bližší informaci,“ odmítla jakkoliv šikanu komentovat mluvčí policie Stanislava Miláčková.

muma ( 10. července 2018 10:44 )

Za bývalé ředitelky byla šikana řešena. Vedoucí školní družiny je místostarostka obce Křižanov. Odvolání bývalé ředitelky byla její zásluha. Je to intrikánka a lhářka. Doufám , že ji odvolají. Takový člověk bez charakteru nemá na tomto postu co dělat. A hlavně chce být starostkou.

flora ( 10. července 2018 09:11 )

Ale o tobě máme představu zcela jasnou.

ellenic ( 10. července 2018 08:44 )

anka V jiném komentáři výše jastana napsala, že by dětem nikdy neublížila, protože se na ně štítí sáhnout. To bude skutečně žena s velkým "Ž" .

ellenic ( 10. července 2018 08:41 )

jastana Vaše vyjadřovací schopnosti k dítěti jsou opravdu brilantní . Také se o případně vlastních dětech vyjadřujete jako o smradech, ubohé. Ve školství jsou učitelé, vychovatelé, asistenti a další pracovníci od toho, aby ve škole k těmto případům nedocházelo. Jak je možné, že o tom nikdo nevěděl. Trávím s dětmi i přestávky, takže vím, co se ve třídě i na chodbě děje. Naštěstí, žádné velké problémy .

corsa ( 9. července 2018 23:11 )

Školy nechtějí mít žádné problémy a když vzniknou, snaží se je ututlat. Česká školní inspekce jakbysmet.....Jsem překvapená, že tentokrát koná.....Pro změnu to celé zlehčuje starostka.... Být rodičem dívenky, tak by nespala....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání