Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pákistánský soud udělal rázný krok! Případ Terezy se konečně pohne kupředu

Autor: dce - 
9. července 2018
05:01

Neustálé odročování soudu už patrně leze na nervy i samotné obžalované - Češku Terezu H. (22) Pákistán viní z pašování 9 kil heroinu. Jenže za půl roku se případ sotva pohnul. Soud nyní učinil rázný krok, aby se případ konečně posunul.

U pondělního soudu bylo pořádně dusno. Předvolaní svědci opět nevypovídali, soudce navíc plánoval případ předat k jinému soudu, protože on sám je zaneprázdněný kvůli nadcházejícím volbám. Nakonec si ale na Terezinu zoufalou žádost případ ponechal.

Za půl roku, který už uběhl od Terezina zadržení, ale proběhlo sotva pár výslechů celníků, kteří drogy u mladé Češky našli. K soudu se ovšem většina z předvolaných ani nedostavila a tentokrát už to překročilo veškeré hranice.

Podle Lahore News jiný soud podal na svědky z řad celníků soudní příkaz k jejich předvedení, aby se již dále jednání nemohli vyhýbat. Tereza se proto může patrně radovat - vypadá to, že se soud konečně pohne dál.

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v ženině kufru.

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady v lednu.

KontraZeman ( 9. července 2018 23:18 )

Copak, ty stará vulgární schlápoto, docházejí ti argumenty, tak ukazuješ svůj vytříbený slovník? Nojo, bráníš si své korýtko, že? Prý nevinná dívka - která sexxuje za prachy a prodává drogy..

KontraZeman ( 9. července 2018 19:11 )

Asi budeš mít blábolu na svědomí. Brzy ji klepne a bude klid

KontraZeman ( 9. července 2018 19:08 )

Protože na rozdíl od nás všech (s výjimkou tebe a bláboly) je chudinka se základním vzděláním úplně blboučká??? Jo, tak to joó

KontraZeman ( 9. července 2018 17:45 )

Co má výše trestu společného s věkem? Ona není plnoletá nebo je nesvéprávná?

KontraZeman ( 9. července 2018 17:37 )

Nápodobně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání