Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodič v Třebíči zamkl chlapce (2) v autě v pravé poledne! Přehřáté dítě odvezla sanitka

Chlapce (2) v Třebíči nechal rodič v autě a šel nakupovat: Dítě vytáhli na poslední chvíli (ilustrační foto)
Chlapce (2) v Třebíči nechal rodič v autě a šel nakupovat: Dítě vytáhli na poslední chvíli (ilustrační foto)  (Autor: Blesk Zprávy)
Autor: dce - 
3. července 2018
09:55

Policisté i média už od prvních teplejších dní apelují na řidiče, aby nenechávali své děti či domácí mazlíčky zavřené v autě na parkovišti. Jenže právě takový případ musela řešit policie v Třebíči v sobotu - téměř dvouletého chlapečka nechal rodič ve voze a šel v klidu nakupovat...

Tragicky mohly skončit sobotní nákupy pro rodinu z Třebíče. Svědci jen krátce před polednem přivolali policii před místní obchodní dům kvůli dítěti v zamčeném autě. Teploty sice nedosahovaly tropických výšin z předešlých týdnů, přesto se ale ve voze udělalo za krátkou dobu velké vedro.

„Na parkovišti policisté skutečně nalezli vozidlo, ve kterém byl chlapec ve věku necelých dvou let. Ve stejný okamžik k automobilu směřoval jeho rodič a zaparkované vozidlo odemkl. Dítě bylo v pořádku, jevilo ale zjevné známky přehřátí, proto byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která dítě odvezla na vyšetření do nemocnice,“ popsala serveru Jihlavskádrbna.cz policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Za poslední měsíc došlo v Česku k několika podobným případům. Na Slovensku dokonce malá holčička po přehřátí v rozpáleném voze zemřela. „Teplota v automobilu velmi rychle stoupá, a to i když se může zdát, že fouká vítr nebo že až zase takové teplo venku není. Zanechání dětí ve vozidle bez dozoru s sebou vždy nese riziko a zejména pokud jsou v něm děti uzamčené bez možnosti se z automobilu dostat,“ varuje policejní mluvčí. 

OlliB ( 4. července 2018 01:28 )

Oni jezdí i bez nich..kolikrát policie zadržela ve voze někoho, kdo má vícenásobný zákaz řízení. Jak je to možné????

OlliB ( 4. července 2018 01:26 )

Rodič? Co to je? Buď to byla matka nebo otec.Kdo používá tohle slovo v jednotném čísle?

bibijana ( 3. července 2018 19:59 )

Nechat dítě v rozpáleném autě by měli zákonodárci překlasifikovat na trestný čin. Zároveň odebrat řidičák na určitou dobu a vrátit ho až po zdárném absolvování nových zkoušek.To se vylučuje - dementní rodič a schopný řidič. Takový dement, který ohrozí vlastní dítě, jaký může mít ohled na jiné účastníky silničního provozu!?

Martin Lapáček ( 3. července 2018 19:35 )

 Další stupidní idiot, co by zasluhoval pořádně přes tlamu...

vosavopruz ( 3. července 2018 13:56 )

taveńák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání