Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pašeračka Tereza se u soudu rozplakala: Už nemůžu dále čekat, vzkázala

2. července 2018
16:01

Další soudní stání a opět bez výsledku. Češka Tereza H. (22), která je v Pákistánu souzena za pašování drog, se prý při pondělním jednání rozbrečela. Podle místních médií jí chybí rodina a psychicky nezvládá neustále odročování jejího případu.

Tereza v pondělí podle záběrů přišla k soudu opět v dobré náladě, když ale odcházela z jednání, prý neudržela emoce na uzdě. Podle pákistánského serveru Lahore News se dokonce rozplakala. "Moc mi chybí má rodina, už nemůžu dále čekat," citoval web její slova poté, co bylo jednání odročeno na 10. července.

"Soudní stání dnes proběhlo, nicméně k výslechu svědků nedošlo, ten by měl proběhnout při příštím jednání," řekla Blesk.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věci Irena Valentová.

Pákistánci Češku zadrželi 10. ledna na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu v kufru. Tereza měla namířeno do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se chystala pokračovat do Irska. Pašeračka už čeká na soud půl roku, její slyšení jsou ale neustále odročována kvůli různým důvodům, především na pákistánské straně.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Češka už dříve u soudu vinu popřela. České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady v lednu.

ppadys13 ( 11. července 2018 19:33 )

Ty krávo budeš čekat tak dlouho,jak bude pákistánská justice chtít a doufám,že pod dvacet nepůjdeš.

ProtiZeman ( 3. července 2018 06:57 )

I kdyby tam seděla jen 10 nebo 14 let, jak psal starý obdivovatel Stanley. Ale média lžou a ona si to odkroutí ráda. Pakoši ji milují, nic jí nechybí, v ČR po ní ani pes neštěkne - teda kromě bláboly. Takže si tam může v klidu zůstat. Po téhle popularitě by si ji vzal stejně jen Pákistánec nebo někdo, kdo neumí číst a neví o koho jde

rezacek ( 3. července 2018 00:20 )

To je blbý, že nemůže čekat. Bude čekat ještě dalších 20 let.

odlisny ( 2. července 2018 22:31 )

Vydrž prťka, vydrž, David Rath čeká už šest let a stále není v base.

janakveton ( 2. července 2018 22:30 )

 No, chybí jí rodina! Já jsem se syna nevzdala ani když "experimentoval" s pervitinem. Ale takovou dc eru už bych pravděpodobně vidět nechtěla. Je svéprávná, naučila se i anglicky, takže není ani debilní, tak snad přece věděla, co dělá a kolik se za to dává! Divím se, že s ní ještě pořád tak slušně zacházejí. Pokud by jí předali dopis matky, tak bych jí jako její matka napsala, ale už bych se k takové dceři nehlásila. Bohužel! Je to velice těžké, ale názor bych nezměnila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání