Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Motorkář Jozef (†52) si před svatbou zaplatil jízdu smrti: Svodidla mu prorazila plíci

Jozef zemřel při pádu z motorky. Jeho snoubence Lence zbyly jen oči pro pláč.
Jozef zemřel při pádu z motorky. Jeho snoubence Lence zbyly jen oči pro pláč.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace/Facebook)
Autor: shp - 
28. června 2018
16:51

Neskutečné neštěstí, které nikdo nechápe a racionální rozum ho nedokáže vysvětlit. Motorkář a otec dvou dětí Jozef (†52) si v pondělí objednal jízdu na motorce. Na okruhu Slovakia Ring nedaleko Dunajské Stredy jezdil několik minut, když náhle v nízké rychlosti 50 km/h narazil do svodidel.

I přesto, že záchranka byla na místě okamžitě, Jozefovi už nebylo pomoci. Při nárazu si propíchl plíci a během převozu zemřel. Jeho snoubenka, se kterou se měl zanedlouho oženit, zůstala navždy bez své lásky. Obrovský žal, který prožívá Jozefova rodina, se nedá popsat slovy. Pro snoubenku Lenku (39) byl vším na světě.

Jozef měl z prvního manželství dvě děti a spolu vychovávali i tři děti z předešlého vztahu Lenky. „Žili jsme spolu dva roky. Plánovali jsme budoucnost, řekl mi, že se vezmeme na moji čtyřicítku,“ řekla Lenka skrze pláč Novému Času. Namísto společné veselky nyní musí vystrojit Jozefovi pohřeb. Její partner miloval motorky a Lenka chodila jezdit s ním.

V osudné pondělí si zaplatil dráhu, kde stojí půlhodina volné jízdy v přepočtu 500 korun. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se zde mohla stát tragédie. „Zaplatil si dráhu na Slovakia Ringu. Já jsem u toho nebyla, ale to, co mi řekli, bylo, že jel velmi pomalu a najednou ho to tahalo ke svodidlům. Narazil do nich a už se nepostavil,“ pokračuje Lenka.

O tom, co se ve skutečnosti stalo, se mluví těžko i samotnému manažerovi. „Vím, že jich tam ten den jezdilo víc. Agentura si objednala dráhu a motorkáři jeli přes ni. Ten den byl zvláštní, protože vícero motorkářů nám popadalo. Co se týká smrtelného zranění, tak ten muž jel v nejpomalejší zatáčce, která na okruhu je. Tam musí jet každý do dvojky,“ řekl Peter Pecze ze Slovakia Ringu.

Lenka si však myslí, že kdyby byla svodidla, do kterých její milovaný narazil, zabezpečená, tak mohl havárii přežít. „Tam nic není, žádná zábrana. To je jediné místo, kde nejsou žádné zátarasy,“ smutní žena, která se o smutnou zprávu podělila i na Facebooku Slovakia Ringu. Pecze informaci, že na svodidlech nejsou zábrany, potvrdil.

Je to však jen proto, že je to nejpomalejší zatáčka. Tam nikdo rychle nedokáže jet, takže tam zábrany nejsou potřeba. Je nám nesmírně líto toho, co se stalo. My jsme okamžitě zajistili záchranku a dělali všechno, abychom poskytli maximální pomoc. Toto je naše druhé úmrtí za devět let, co fungujeme. V této zatáčce úplně první,“ dodal Pecze.

Jozef byl podle své nastávající vynikající motorkář. 20 let jezdil bez nehody. „Muselo se mu udělat zle, nebo měl technický problém, jinak nevím. Vím však, že to byl ten nejúžasnější člověk na světě. Vždy byl nápomocný, ochotný a zodpovědný. Bude nám všem nesmírně chybět,“ uzavírá Lenka se slzami v očích. „Policie tento případ nevyšetřuje,“ dodala trnavská krajská policejní mluvčí Mária Linkešová.

VIDEO: Motorkář se střetl s osobákem, skončil na střeše jeho auta

Motolover ( 11. června 2020 00:35 )

Len i.d.i.o.t si môže myslieť,že je nesmrteľný niekde,kde je to vraj “zabezpečené”.
Rad by som teba videl na okruhu ako by si ty zareagoval keby ta niekto napr­.podli­ezol­..st­ať sa môže kedykoľvek a čokoľvek každému z nás..je veľmi smutne čo sa stalo,ale skus sa nad sebou zamyslieť..či by si napísal to iste keby sa to stalo niekomu z tvojich blízkych,alebo ako by si zareagoval keby toto niekto napise o tvojom blízkom nič zle ti neprajem,práve naopak..prajem ti aby si pochopil tu vec,že nerozhodujes o tom kedy zomries a ani ako..
A o tom,že si idiot si každého presvedčil v prvom komente ale čo už..ľudia sú zavystliví a hlúpy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání