Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Olomouckého radního našli v rakouském penzionu: Proč zmizel a nikomu nic neřekl?

Autor: lm, ČTK - 
28. června 2018
10:00

Skoro dva měsíce ho hledala policie, příbuzní i zaměstnavatel, pohřešovaný olomoucký radní Miroslav Petřík (48) se ale nejspíš celou tu dobu skrýval v zahraničí. Podle MF Dnes ho vypátrali v pořádku v penzionu v Rakousku. Potvrdilo se tak, že zmizel z vlastní vůle.

Petřík byl nezvěstný od neděle 6. května, kdy odešel z místa svého bydliště v Olomouci neznámo kam a od té doby o sobě nepodal zprávu. Policie zjistila, že ještě 9. května vybíral peníze u bankomatu v Brně. Poté se po něm ale slehla zem, a proto po něm bylo vyhlášeno pátrání. 

Přibližně po měsíci a půl ale policie pátrání v tichosti ukončila. „Pohřešovaný muž byl v pořádku vypátrán. Rodina byla o jeho nalezení informována. Na osobě nebyl spáchán žádný trestný čin. Bližší informace k tomuto případu nebudeme poskytovat,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Podle MF Dnes byl pohřešovaný radní vypátrán živý a zdravý v rakouském penzionu, kde pobýval. Potvrdila se tak slova Petříkovy manželky o tom, že zmizel cíleně a sám.

„My jsme to vyhodnotili tak, že už měl všeho dost a zmizel. Nikomu o sobě nedal vědět, to už je dlouhá doba, aby nás nechával v nejistotě,“ řekla v dřívějším rozhovoru pro iDnes. „Někdo říkal, že už měl politiky plné zuby,“ dodala.

Regionální média spekulovala o tom, že by Petříkovo zmizení mohlo souviset s prověřováním veřejných zakázek na protipovodňová opatření v Olomouci. Miroslav Petřík platil v Olomouci za velmi vlivného politika ČSSD. Olomouckým zastupitelem se stal poprvé v roce 1994 a mandát dvakrát obhájil. Ředitelem Technických služeb se stal v roce 2007 po osmiletém působení jako předseda představenstva. O rok později získal post krajského zastupitele. V roce 2014 se stal opět městským radním.

Petřík měl kandidovat za ČSSD v komunálních volbách v Olomouci, navržen byl na čtvrté místo. Z kandidátky ho ale nespíš teď jeho spolustraníci odvolají. Představenstvo Technických služeb města Olomouce jej odvolalo z funkcí v městské firmě 11. června, důvodem byla jeho dlouhodobá nepřítomnost v zaměstnání.

 

 

ppadys13 ( 28. června 2018 19:50 )

Asi mu hořela koudel u ***e,tak zmizel.

certicekjity ( 28. června 2018 17:56 )

 Taky by nás zajímalo proč zmizel.

antismejd ( 28. června 2018 17:07 )

Ten radní je nějakej divnej.....

xoxo ( 28. června 2018 14:36 )

Hon na pačlověka Sorry.

kukuku ( 28. června 2018 14:29 )

A měl to jako Áčko, neplacené volno nebo normálně úřadoval za plat z Rakouska ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání