Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěřitelná krutost: Uprostřed pole ležela štěnata, půlka jich zahynula

Autor: jh, lm - 
23. června 2018
14:37

Hrůzný případ mají na stole klatovští policisté. Na poli u Radkovic na Klatovsku našel náhodný kolemjdoucí opuštěná několikadenní štěňátka. Z 11 se jich podařilo zachránit jen šest, zbylá uhynula patrně hlady. Uprostřed pole je nejspíš někdo odložil.

"19. června tohoto roku jsme přijali oznámení o nálezu štěňat na poli na Klatovsku, na místo vyjeli švihovští policisté, kteří se tímto případem v současné době zabývají," řekla FTV Prima plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová. Policie zatím ale případ nekvalifikuje jako trestný čin týrání zvířat, není totiž koho stíhat.

O opuštěná štěňata teď pečuje Útulek pro zatoulané a opuštěné psy v Klatovech. Jejich ošetřovatelka Miroslava Šeflová nevěří, že by štěňata uprostřed pole porodila toulavá fena a je přesvědčená, že na vině je lidská krutost.Je to prasárna, jiné slovo nemám. Jde to přece řešit úplně jinak, třeba kastrací,“ řekla Šteflová pro Klatovský deník. „Odmítám spekulace, že je tam fena porodila a pak od nich odešla. To by žádná fena neudělala. Navíc by místo, kde leželi, vypadalo zcela jinak.

Ošetřovatelka se o opuštěná štěňata stará 24 hodin denně. "Baštíme teda po dvou hodinách, pejskové jsou ok a já ko. Jeden ještě nemá očička ale ještě na to máme 4-5 dní a já doufám že bude i ten v naprostém pořádku, i když je nejmenší ale je to bojovník," popsala FTV Prima.

"Hrozně ráda bych poprosila lidi, ať si všímají v okolí Měčín, Postřekov.. protože ta fena, na to že měla 11 štěňat, musela mít za prvé obrovské bříško a za druhý, teď musí být plná mlíka, ty štěňata musela 6 – 7 dní mít u sebe. Prosím moc lidi, pokud někde něco takovýho.. nebo víte, kdo mohl něco takového udělat, informujte buď PČR v Klatovech nebo útulek, já už si to rozjedu sama," vyzvala.

V případě, že by se prokázalo, že štěňátka někdo odkázal k smrti na poli schválně, původnímu majiteli by mohl hrozit až pětiletý trest.

 

 

 

 


bibijana ( 24. června 2018 12:05 )

majojo: přesně tak!!!! Apelovala jsem na zákonodárce, aby na tyto případy byla zřízená tzv. veterinární policie, nebo jak v Americe - zvířecí policie. Udělit jim pravomoce- povolení vstupu do domů, prohlídka, kontroly, odebrání zvířat, pokuty, postihy, ve zvláště otřesných případech nepodmíněně tresty odnětí svobody. Doživotní zákazy chovu dalších zvířat, po zrůdách vymáhat náhrady za péči a léčbu zvířat a je toho ještě víc. Naši zákonodárci??? Jsou to neschopní vyžírkové, nuly, nezájem o řešení věcí veřejných, jsou to ničemové, papaláši, kteří mají jediný zájem - jak se dobře nažrat, nachlastat a jak získat z politických funkcí co nejvíc peněz.Stejné ksichty-Kalousek,Benda,zklamali Piráti i slavný Okamura. Co se změnilo k lepšímu?????

bibijana ( 24. června 2018 11:54 )

Psí hody v Číně, teď zase nalezená štěňata-zase mám vysoký tlak a je mně zle.Ubohá štěňata, ubohá fenka,struky nalité mlíkem a zoufale svá štěňátka hledá.Je v šíleném stresu a stres prožívají i citliví lidé.Všechno je to ale marnost!!!I kdyby se zrůda majitel našel, opravdu nic a nic mu nehrozí!!!! Jiřina Švecová za svůj psí koncentrák a zubožené psy vyfasovala pouze podmínku!!! Neplatila poplatky za psy,neplatila daně z prodeje, žádné povinné očkování a všechno jí to bohatě placení státní úředníci tolerovali!!! Je mně zle z tohoto bordelstátu,zákonodárců, veterinárních správ i ze z.as.raných starostů.Já být starostkou, tak tohle by v mém obvodu teda nikomu neprošlo!!!

sores ( 23. června 2018 17:43 )

Lidi jsou s.vi.n.ě největší na planetě!!Už aby byl konec světa!

majojo ( 23. června 2018 15:39 )

Je to sice prasárna nejvyššího kalibru, ale podle mně je policie od toho aby řešila otřesné případy ze světa lidí. K takovýmhle případům by měla být stanovena zvláštní instituce s přesně vymezenými pravomocemi, které by mohla ze zákona uplatňovat.

naidka ( 23. června 2018 14:54 )

"V případě, že by se prokázalo, že štěňátka někdo odkázal k smrti na poli schválně, původnímu majiteli by mohl hrozit až pětiletý trest." Tomu přece nemůže věřit ani největší optimista.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání