Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda dívky (†14) v Doubici před soudem: Obžalovaný mění výpovědi!

Autor: Jana Ulrichová - 
23. června 2018
10:33

„Škrtil mě silně, drsně.“ Tak popsala již dříve běsnění Martina Ch. (36) dívka (16). Zůstala naživu jen náhodou. Její kamarádka (†14) takové štěstí neměla…  Obžalovaný ale tvrdí, že na sadistických hrátkách byli předem domluveni a vše bylo úplně jinak. Soud bez veřejnosti v pátek přehrával výpověď přeživší a fotky z místa činu.

Už dříve byla promítnuta rekonstrukce tragédie, při níž dívka vylíčila, co se osudného dne v domě v Doubici odehrálo. Ukázala, jak ji Martin Ch. přivázal k židli, a pak jí hodil kolem krku provaz. Smyčku postupně utahoval.

Snažila jsem se bránit, to už jsem ale ztrácela vědomí,“ vzpomínala. Obžalovaný, který svou výpověď neustále mění, vše zlehčuje. „Dal jsem palec a ukazováček proti sobě a trochu jsem ji přiškrcoval tak, jak jsme to dělali už dříve,“ řekl. To ale znalkyně jednoznačně vyloučila. „Byla škrcena intenzivně,“ řekla.

Martin Ch. předkládá různé verze, i když hovoří o svém vztahu k přeživší dívce, se kterou intimně žil. Tvrdí, že ji měl rád, pak zase, že se jí chtěl zbavit, ale zároveň ji finančně zajistit. Hned při prvním hlavním líčení prohlásil: „Vzhledem k tomu, co se stalo, je mi celkem ukradená.“ Později ale na dotaz soudkyně uvedl, že citově se od ní ještě neodpoutal.

Přitom po celou dobu soudního jednání dělá vše pro to, aby vinu hodil na ni. „Na té akci jsme se předem domluvili, proto jsme tu mladší dívku poslali ven se psem,“ řekl u soudu. „Mohla utéct, přivolat pomoc, neudělala nic,“ prohlásil také. To, že on sám druhé dívce, která jeho škrcení nepřežila, nijak nepomohl, přešel jen konstatováním, že »už bylo pozdě«.

Tragédie se stala v noci na 24. září v domě v Doubici. Martin Ch. tam podle obžaloby obě dívky svazoval a škrtil prádelní šňůrou, provazem a koženým páskem několik hodin. Na jejich znehybnění použil elektrický paralyzér. Mladší z dívek jeho sadomasochistické praktiky nepřežila, starší byla vážně zraněna. Podle znalkyně přežila se štěstím.

 

 

 


Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání