Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opilou řidičku na Frýdlantsku překvapil pavouk: Nabourala a pak z auta utekla

Opilou řidičku na Frýdlantsku překvapil pavouk: Nabourala a pak z auta utekla. (Ilustrační foto)
Opilou řidičku na Frýdlantsku překvapil pavouk: Nabourala a pak z auta utekla. (Ilustrační foto)  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: dce - 
22. června 2018
12:20

Opilá usedla za volant žena z Frýdlantska v pátek v noci. Chtěla jet jen kousek k příteli domů, jenže kvůli pavoukovi dopadlo všechno jinak. Členovec ženu natolik vyděsil, že nabourala do zaparkovaného auta, ujela několik dalších metrů a pak z vozu pro jistotu utekla.

Žena údajně vypila něco málo vína a ovocné pivo, když se rozhodla pár stovek metrů domů odřídit. „Jen několik málo chvilek po odjezdu z parkoviště se z vnitřního zpětného zrcátka vozu spustil pavouk. Štěstí však řidičce nepřinesl. Chlupatý členovec cestující po vertikále dolů nevědomky způsobil dopravní chaos. 42letá žena strhla úlekem řízení a narazila do zaparkované octavie. Nezastavila však na místě kolize, a zřejmě již prosta pohledu na Arachnida katapultovaného nárazem kamsi do prostoru kabiny, pokračovala v cestě ještě několik desítek metrů,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Nakonec žena přece jen zastavila a z auta vystoupila – patrně ze strachu z pavouka, o kterém netušila, kde se po kolizi nachází. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn, patrně až na pavouka, kterého se policistům nepodařilo vypátrat.

„Dechová zkouška, která je běžnou součástí úkonů na místě dopravní nehody, následovala vzápětí. Přístroj přiložený k řidiččiným ústům vykázal hodnotu téměř 2,1 promile alkoholu v dechu,“ dodal Robovský.

„Muži zákona ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili 42leté ženě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uzavřel mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání