Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Po Olomouci se procházeli sloni: Reklama na cirkus naštvala ochránce zvířat

Autor: lm, ČTK - 
20. června 2018
17:57

Kuriózní pohled se v úterý odpoledne naskytl lidem v centru Olomouce. Městem prošli tři sloni v doprovodu ošetřovatelů z cirkusu. Patrně jde o ten samý cirkus, který v květnu slony přivedl do Přerova.

Trojice slonů se v Olomouci postarala o pořádný rozruch. Zvířata prošla centrem města a při občerstvování nepohrdla okolními stromy. Kus jejich procházky zachytil městský kamerový systém MP Olomouc, která nahrávku zveřejnila.

Pracovníci cirkusu vyvedli slony do města zřejmě proto, aby si udělali reklamu na svá představení. Promenáda vyvolala velký ohlas i kritické debaty na sociální síti. Případem se už zabývají také ochránci zvířat z neziskové skupiny Hlas zvířat. „Ve věci již činíme kroky, o kterých Vás budeme informovat,“ napsala organizace v příspěvku na Facebooku.

Podobný výjev se naskytl už v květnu obyvatelům Přerova. Slony chovatelé na procházce doprovodili z parku Michalov až na centrální náměstí TGM, kde zvířata uprostřed pila z kašny. Dělo se tak přímo pod okny městské policie. „Ačkoliv netradiční pohled upoutal pozornost kolemjdoucích s malými dětmi, vyhodnotili strážníci situaci jinak. Sloni se volně procházeli mezi přihlížejícími lidmi, příležitostně usměrňováni skupinou zmatených ošetřovatelů,“ uvedl tehdy zástupce velitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

JarekDavinci ( 21. června 2018 13:55 )

Tady máte 4k video přímo z pohledu toho bílého jezdce, co jede na kole podél těch slonů: olomouc.xyz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání