Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Proč to děláš, nic jsem ti neudělala: U soudu s vrahem z Doubice zazněla poslední slova zavražděné dívenky

Autor: dce, uá - 
20. června 2018
05:01

Úterní soud s Martinem Ch. kterého obžaloba viní z vraždy 14leté dívenky a pokusu o vraždu její 16leté kamarádky, byl plný zvratů! Obžalovaný se pokoušel znovu očistit své jméno a opět vypovídal, svědci obhajoby totiž nemluvili jen v jeho prospěch! Nakonec trval na přehrání záznamů z policejní rekonstrukce, která ovšem jen potvrdila, jaké rozpory jsou ve výpovědi viněného vraha a přeživší oběti.

Tragédie se stala loni v září v Doubici. Bývalý novinář Martin Ch. tam obě dívky svázal a škrtil několik hodin. Mladší z nich nepřežila, starší byla zraněna. Svědci, kteří v úterý vypovídali, potvrzovali, že si obžalovaný v sadomasochistických praktikách liboval. „Svazovali jsme se, ale neškrtili,“ řekla. Dodala, že iniciátorem byl Martin Ch. „Moje záliba to není,“ prohlásila.

Obžalovaný si přál doplnit svou výpověď. Se slzami v očích pak opět vyprávěl o osudném večeru. „Celý začátek byl sehraný, ale nebylo to proti její vůli. Nezapírám, že jsem ji do toho vmanipuloval, ale nebylo to proti její vůli. Není pravda, že křičely a plakaly. Mladší netrpěla,“ dodal podle vlastních slov pro pozůstalé, aby se netrápili…

U soudu se pak ale zase choval suverénně. Některé svědky dokonce vyslýchal sám, místo svého obhájce. Dožadoval se výpovědi 12leté dívky, která znala obě oběti, to mu ale soudkyně zamítla. Pak trval na tom, že chce přehrát několikahodinové záznamy z rekonstrukce.

Řekla jsem mu, že to nechci

Soud v úterý přehrál zatím pouze rekonstrukci s přeživší obětí. „Když kamarádka odešla, ptal se mě na to svazování, už měl něco v ruce, že chce něco zkusit, ať sednu na židli, kterou posunul od stolu,“ vysvětluje přeživší dívka na záznamu. „Řekla jsem, že ne, že se chci jít vykoupat, ale on mě začal přivazovat, že vykoupat se můžu později. Chtěl, abych dala ruce za záda,“ popisuje a ukazuje na figuríně, jak to bylo. Navíc vysvětluje, jak jí obžalovaný utáhl pouta na rukou docela těsně.

„Bylo to hodně nepříjemný, obě ruce mi úplně skřípl. Řvala jsem, ať mi je sundá, dal mi i nějaký roubík, takový míček plastový, pak mi ho zas vyndal,“ říká a ukazuje, jak jí dával něco přes oči a zase to sundal.

„Furt jsem mu říkala, že je mi to nepříjemný. Ptal se, jaký mám pocit, říkala jsem, že je to divný.“ Martin Ch. ji pak prý chtěl za svázané paže zvednout do vzduchu, což ji bolelo. Zkoušel také, jestli se dokáže sama dostat z pout. Tou dobou už na sobě prý neměla podprsenku.

Poslední slova umučené dívenky

Dívka na záznamu ukázala, jak jí Martin Ch. hodil kolem krku provaz. „Škrtil mě silně, drsně. Bránila jsem se. Jak hodně tahal dozadu, spadla jsem i se židlí,“ uvedla s tím, že ji škrtil až do bezvědomí. Když se probrala, slyšela, jak se ho kamarádka ve vedlejší místnosti ptá, proč to dělá, že mu nic neudělala.

„On jí na to řekl, ať je zticha. Běhal tam mezi námi a zmatkoval,“ řekla. Dodala, že pak slyšela paralyzér, který předtím použil i na ni. „Poznala jsem ten zvuk,“ řekla. Pak už znovu ztrácela vědomí, bylo jí špatně. Co přesně s mladší dívkou dělal, neví, po celou dobu je totiž držel odděleně.

kurioko ( 22. června 2018 05:51 )

 Přeji mu hezkou malou celu plnou velkých a nadržených kluků, kteří mají rádi dlouhé SM praktiky.

janetazahro ( 21. června 2018 16:23 )

Nejhorší na tom je, že tahle zrůda bude sice odsouzena, ale po určitých letech, pokud tedy v lochu přežije, bude za vzorné chování propuštěn. A co myslíte, jak bude žít dál ? Nechci ani domyslet. Vždyť co se stalo v Kuřimské kauze s těmi odpornými zrůdami, které tyrali děti z vlastní rodiny ??? Myslím, že už jsou všichni na svobodě a matka těch kluků se už může stykat s chlapci, kterým psychicky a fyzicky nesmírně ublížila. Naše soudy stále selhávají :zkrátka Stát ve státě. HNUS

flora ( 20. června 2018 14:10 )

Je to zvláštní. Jindy jména píší. Svědci jsou také jen kamarádky kamarádky, přítelkyně bývalého přítele atd... Ani jeho od jisté doby nejmenují příjmením, jen CH.

flora ( 20. června 2018 14:02 )

Je to deviant ale asi to nelze uznat jako poruchu. Kdyby to psychiatři udělali, dostal by asi nižší trest, dobře že ho shledali "normálním". Předtím si nakoupili všichni tři v Liberci erot.pomůcky. To jako na co? Že si je dají do vitrínky? Ta starší sadomaso praktikovala běžně,po tom co vypovídá, to vypadá, že byla ještě panna . Neumím si představit, že by člověk chtěl jít vykoupat a misto toho se nechal přivázat k židli a jen říkal "já to nechci" .

finito70 ( 20. června 2018 11:30 )

 Takovej *** by potreboval rezat b zaziva aby cejtil poradnou bolest za ty holky a hodit ho do diry do zivoti parchant jeden bezcitnej odpad .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání