Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli pašeračce Tereze vyhrožoval bombou: »Teroristovi« z Plzně hrozí 12 let!

Autor: ČTK, lm - 
19. června 2018
11:06

Pořádný problém má jedenadvacetiletý mladík, který údajně z lásky k pašeračce Tereze (22) vyhrožoval Pákistánu teroristickým činem. Policie ho chce obžalovat a hrozí mu, že stráví až 12 let ve vězení.

Policie navrhla obžalovat jedenadvacetiletého Nikolaje I. z Bulharska, který údajně v SMS zprávě a e-mailu vyhrožoval Pákistánu teroristickým činem. ČTK to sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Mladík pobývající přechodně v Česku podle kriminalistů poslal letos v lednu zprávy pákistánské satelitní televizní stanici a pákistánskému deníku, aby pomohl na svobodu Češce, která byla zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu.

Výhružná zpráva byla uveřejněna a následně převzata některými českými médii. Server Daily Pakistan uvedl, že obdržel e-mail, v němž osoba, která tvrdí, že je občanem České republiky jménem Nikolay I., vyhrožuje Pákistánu teroristickými útoky, pokud nebude Tereza H. do 48 hodin propuštěna. Cizinec byl později zadržen u Plzně a následně vyšetřován vazebně. Podle mluvčího obviněný s policisty spolupracoval.

Případ řešili policisté z plzeňské expozitury. Návrh na obžalobu pro pokračující zvlášť závažný zločin vyhrožování teroristickým trestným činem podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze.

V případě pravomocného odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody od tří do 12 let, uvedl mluvčí.

Video: Pašeračka Tereza přichází k soudu

Video: Tereza a její dopis z vězení

teufel ( 19. června 2018 11:38 )

Typický plzeňák ... Bulhar.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání