Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtelnou nehodu u Obrnic živě vysílaly na Facebooku: Viník je mrtev, policie případ odložila

Autor: ČTK - 
18. června 2018
11:58

Vyšetřovatel ukončil zjišťování příčin nehody u Obrnic nedaleko Mostu, při níž před rokem zemřela řidička. Případ policie odložila. Dívka a spolujezdkyně jízdu přenášely živě přes internet, video zachytilo i okamžik nehody.

Tragédie se stala loni 6. července u Obrnic krátce před 20:00. Mladá řidička podle výsledků vyšetřování nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a dalším okolnostem, které mohla předvídat. Při projíždění levotočivé zatáčky v mírném klesání dostala smyk. Nezvládla ho, vyjela vpravo ze silnice a narazila do protihlukové stěny.

Řidičku transportoval vrtulník do nemocnice, v níž na následky zranění zemřela. Její spolujezdkyně utrpěla zranění lehké. "Policie si k objasnění příčin nehody vyžádala znalecké posudky z oboru zdravotnictví a dopravy. Případ nyní policie odložila," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Dívky jízdu přenášely on-line. Čtyřicetiminutové video zachycuje rychlou jízdu dívek i okamžik nehody, stejně tak pomoc lidí, kteří jeli kolem a následné záchranné práce. Záznam vysílání se po nehodě rychle šířil po sociálních sítích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání